Pelastusopistolla raju kiista alkoholista

Pelastusopistolla on puhjennut harvinainen kiista alkoholin käytöstä ja siihen liittyvän ohjeistuksen tiukkuudesta.

Oppilasyhdistyksen mukaan opistolla on tehtailtu kuluneena syksynä ja talvena oppilaiden pinnaa kiristäviä sääntöjä ja rangaistuksia ja lisätty puhallutuksia alkometrillä.

Pelastusopiston johto sanoo, että pelisääntöjä on käyty muutaman kurssin kanssa tiukasti läpi, kun alkoholiongelmat ovat näkyneet poikkeuksellisella tavalla ja asiasta on valitettu talon ulkopuoleltakin.

Kina kärjistyi tiistaina siihen, että Pelastusopiston oppilasyhdistys järjesti ulosmarssin.

Oppilasyhdistyksen puheenjohtaja Riikka Oravainen ja muu hallitus jättivät opiston johdolle teesit, joissa vaaditaan luomaan opistoon kunnioituksen henkeä rangaistusten sijasta.

Heidän mielestään kyse ei ole alkoholin käytöstä, vaan johdon ja oppilaiden välisestä epäluottamuksesta.

- Syksyn ja talven aikana menettelytavat ovat tiukentuneet. Oppilaat joutuvat varomaan, kun ei tiedetä, mitä saa tehdä ja mistä rangaistaan.

Pelastusopiton johdon mukaan pahimmillaan yksittäiset oppilaat ovat kuitenkin tulleet päihtyneinä tunnille. Tapauksista on annettu huomautuksia ja keskusteltu kurssin kanssa.

- Valtaosa oppilaista on motivoituneita ja heistä tulee luotettavia työntekijöitä, Pelastusopiston koulutusjohtaja Mervi Parviainen muistuttaa.