Pelastusveneen varastaneet kaatuivat järveen

Palomiehet pelastivat kolme veden varaan joutunutta humalaista nuorta aikuista aamuyöllä perjantaina Porovedellä Iisalmessa.

Tapaus sattui ravintoloiden sulkemisen jälkeen, kun kaksi miestä ja yksi nainen menivät kaupungin uimarannalle ja varastivat sieltä soutuveneen, joka on varattu pelastusveneeksi.

Vene on selvästi merkitty pelastuskäyttöä varten, mutta se ei varkaita hillinnyt.

Kolmikko mesosi järvellä ja osa seisoikin veneessä virtsalla. Vene kaatui noin 300 metriä rannasta ja kolmikko päätyi kylmään veteen.

He eivät olisi selvinneet rantaan ilman apua.

–Oli hirveä onni onnettomuudessa, kun ilmeisesti lehdenjakaja oli huomannut tilanteen ja teki hälytyksen. Pääsimme näin nopeasti paikalle pelastamaan jo kylmettyneet ihmiset, palomestari Risto-Matti Raatikainen kertoo.

Ensihoitajat tarkastivat pinnalta pelastetut potilaat, ja rannalta heidät vietiin vielä ensiapuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.