Ammattikorkeakoulu piti kokouksen – "Pelleillään sitten, kun on kerran aloitettu"

Savonia-ammattikorkeakoulun tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Tuula Taskinen (kesk.) jatkoi koulutuskuntayhtymän johtajan Veli-Matti Tolpin ja hallituksen puheenjohtajan Jaakko Kekonin (kok.) hiillostamista viime vuoden tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä kuntayhtymän valtuuston kokouksessa tiistaina.

Taskinen muun muassa paheksui Tolpin kaksoisroolia amk:n johdossa ja Kiinteistö Oy Technopolis Microkatu 1:n hallituksen jäsenenä ja epäili tämän esteellisyyttä, vaikka valtuuston puheenjohtaja Anssi Laine (kesk.) huomautti, että Tolppi jääväsi itsensä sopimusten hallitus- ja valtuustokäsittelyjen yhteydessä.

–Eiköhän ne ole siinä määrin toistensa kanssa tekemisissä, että tämä tuo esteellisyyden, Taskinen teroitti ja teki esityksen, jonka mukaan kuntayhtymän viime vuoden tilinpäätöksestä ei näiltä osin annettaisi tili- ja vastuuvapautta ennen kuin kysymyksiin on saatu ”puolueeton viranomaisselvitys”.

Lopulta valtuusto hyväksyi yhtymähallituksen esityksen tilinpäätöksen hyväksymisestä äänestyksessä, jonka lopputulos oli 58 prosenttia puolesta ja 26 prosenttia vastaan. Kokouksesta puuttui neljä iisalmelaisten edustajaa, joiden äänet jäivät käyttämättä.

–Demokratia on hyvä asia, mutta sitä ei saa antaa kansan käsiin, tuumasi turhautuneeseen sävyyn valtuutettu Osmo Pekkarinen (vas.).

Taskisen yhden naisen teatteri sai kuitenkin jatkoa, kun käsittelyyn nousi yhtymähallituksen toimintakyky. Puheenjohtaja Laine kertoi, että menettelystä on tällaisten tapausten varalle selvät pykälät kuntalaissa.

–Uuden hallituksen kokoonpanon valmistelee tilapäinen valiokunta, johon valitaan yksi edustaja jokaisesta puolueesta, Laine totesi.

Kuuden jäsenen nimeäminen valiokuntaan ei sujunut ilman äänestyksiä, koska Taskinen esitti keskustaryhmän esityksestä poiketen jäsenehdokkaaksi Liisa Kiianlinnaa.

–Kun pelleilemään on ruvettu, niin pelleillään sitten, Pekkarinen naurahti.

Monimutkaisen lippuäänestyksen jälkeen selvisi valiokunnan kokoonpano: Ilkka Raninen (kok.), Neeta Röppänen (sd.), Varpu Puskala (kesk.), Leena Salo (vas.), Valtteri Suonmaa (vihr.) ja Kirsi Kinnunen (kd.).

Aiheesta tarkemmin keskiviikon Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

MTV: Jari Aarniota epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018

Kello tikittää ilmastotoimille, mutta hallitus edelleen selvittää – Kulmunin mukaan asioiden tekeminen hyvin vaatii aikaa

Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta – Kuopiossa tutkitaan eläintauteja

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Oikeusministeri Henriksson: Virkamiehiin kohdistuvan maalittamisen tulisi olla virallisen syytteen alaista

Lääkesaatavuudessa jo yli 1  300 häiriötä tänä vuonna – huoli rintasyöpälääke letrotsolista sen sijaan ohi

Vuoden 2019 Paikallislehtikilpailun finalistit on valittu – mukana on myös Kiuruvesi-lehti

Kivihiilen ja turpeen poistuminen tuplaa puupolttoaineen käytön – "Sellaista määrää puuta ei löydy mistään"

Vihreän Langan toiminnan päättyminen herättää surua ja tyrmistystä päätoimittajissa: "En olisi ajatellut, että vaalivoiton jälkeen tapahtuu näin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.