Peltipoliisien sakkoja ja huomautuksia lähetetty kolmeen kertaan – tuhannet kuljettajat saaneet poliisilta tupla- tai triplakirjeet

Poliisi on lähettänyt vahingossa liikenteen automaattisen valvonnan ylinopeussakkoja ja -huomautuksia jopa kolmeen kertaan samasta tapauksesta.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksessa tehty tietojärjestelmäpäivitys aiheutti vian, jonka takia laskuja ja huomautuskirjeitä lähti kaksi tai kolme kappaletta samasta tapauksesta useille autojen haltijoille.

Sakkolaskuissa on sama päivämäärä ja viitenumero, joten niistä tulee maksaa vain yksi ja ylimääräiset samanlaiset kappaleet voi jättää huomiotta.

Poliisin mukaan sakkoja ja huomautuksia lähti tuplana noin 5 000 kappaletta ja kolmeen kertaan noin 3 500 kappaletta. Postikulut maksaa poliisihallinto.

Vika on nyt korjattu eikä tupla- ja triplalaskuja pitäisi tulla enää.

Etenkin pienestä ylinopeudesta huomautuksen saaneet kuljettajat ehtivät ihmetellä, miten monta kertaa poliisi aikoo muistuttaa, ettei ylinopeutta saa ajaa.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.