Perhe ei halua asua Kuopiossa – rajansiirto uudelleen valtuuston käsittelyyn

Rautavaaran rajalla Kuopion puolella asuvan perheen hakemus kuntarajan siirtämiseksi käsitellään uudelleen Kuopion kaupunginvaltuustossa. Asiasta on annettu kuulutus ja mahdollisesta rajansiirrosta voi tehdä lokakuun ajan huomautuksia.

Valtuuston on annettava lausuntonsa asian lopullisesti ratkaisevalle valtioneuvostolle vuoden loppuun mennessä. Valtiovarainministeriö vaati kuulutuksen järjestämistä.

Valtuusto ehti jo kesäkuussa päättää, että Kuopio ei näe tarvetta rajansiirrolle. Kuopion mukaan perheen palvelut pystytään järjestämään ilman, että Nilsiän Kangaslahdessa sijaitseva tila siirtyisi osaksi Rautavaaraa.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.