Perhejärjestöt tyrmäävät kotihoidontuen lyhentämisen

Lapsi- ja perhetyötä tekevät järjestöt ovat huolissaan hallituksen kaavailemasta kotihoidontuen lyhentämisestä.

Helsingin Sanomat kertoo, että hallitus harkitsee kotihoidon tuen lyhentämistä nykyisestä kolmesta kahteen vuoteen.

Sekä Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila-O’Brien että Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila kertovat järkyttyneensä uutisesta.

- Olen ajatellut, että hallitus olisi halunnut jatkaa luotettavaa perhepolitiikkaa, mutta tässä ollaan nyt viemässä vanhemmilta vaihtoehtoa pois, Hiila-O’Brien sanoo.

Järjestöt eivät usko leikkauksesta koituvan toivottuja säästöjä. Nykyisin tukea saa alle kolmevuotiaasta lapsesta, jota ei laiteta kunnalliseen päivähoitoon.

- Kotihoidontuki on ollut kunnille edullista verrattuna päivähoitoon. Todellisia säästöjä ei tulisi, koska päivähoito tulee kuntien maksettavaksi, Kurttila toteaa.

Lyhyempi kotihoidontuki patistaisi HS:n mukaan naisia töihin ja säästäisi valtion rahoja noin 30-40 miljoonaa euroa vuodessa.

Myös keskusta vastustaa hallituksen julkisuuteen vuotanutta suunnitelmaa kotihoidon tuen rajaamisesta.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.