Perijättären sieppaaja anoi oikeudelta armoa

Herlinien teollisuussuvun perijän siepannut Juha Turunen oli mielentilatutkimuksen mukaan teon tehdessään täydessä ymmärryksessä. Helsingin käräjäoikeus käsitteli tänään Turusen mielentilatutkimusta.

Turunen sieppasi 26-vuotiaan naisen viime toukokuussa ja piti tätä vankina yli kahden viikon ajan. Nainen pääsi vapaaksi vasta, kun vanhemmat maksoivat kahdeksan miljoonan euron lunnaat.

Syyttäjä vaatii miehelle ainakin kahdeksan vuoden vankeutta.

Turunen vetosi oikeudessa itkien tuomioistuimen jäseniin. Hän myönsi olevansa syyllinen ja sanoi, että oli tehnyt ehdottomasti väärin.

- Minä olen syyllinen. Se, mitä minä olen tehnyt on ehdottomasti väärin. Haluan vielä kerran pyytää julkisesti anteeksi, Turunen lausui puheenvuoronsa aikana.

Turunen toivoi rangaistuksen olevan kohtuullinen. Hän viittasi siihen, että hänen elämänsä ei palaa enää ennalleen. Hän sanoi menettäneensä kaiken, myös itsekunnioituksensa.

Jutussa annetaan tuomio perjantaina 26. päivänä tätä kuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjä ei valita Turusen tuomiosta

Sieppauksesta syytetty Turunen vei uhrinsa koruja ja tietokoneen

Oikeus päättää epäillyn sieppaajan vangitsemisesta

Uusimmat

Kotimaa

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.