Perijättären sieppaaja anoi oikeudelta armoa

Herlinien teollisuussuvun perijän siepannut Juha Turunen oli mielentilatutkimuksen mukaan teon tehdessään täydessä ymmärryksessä. Helsingin käräjäoikeus käsitteli tänään Turusen mielentilatutkimusta.

Turunen sieppasi 26-vuotiaan naisen viime toukokuussa ja piti tätä vankina yli kahden viikon ajan. Nainen pääsi vapaaksi vasta, kun vanhemmat maksoivat kahdeksan miljoonan euron lunnaat.

Syyttäjä vaatii miehelle ainakin kahdeksan vuoden vankeutta.

Turunen vetosi oikeudessa itkien tuomioistuimen jäseniin. Hän myönsi olevansa syyllinen ja sanoi, että oli tehnyt ehdottomasti väärin.

- Minä olen syyllinen. Se, mitä minä olen tehnyt on ehdottomasti väärin. Haluan vielä kerran pyytää julkisesti anteeksi, Turunen lausui puheenvuoronsa aikana.

Turunen toivoi rangaistuksen olevan kohtuullinen. Hän viittasi siihen, että hänen elämänsä ei palaa enää ennalleen. Hän sanoi menettäneensä kaiken, myös itsekunnioituksensa.

Jutussa annetaan tuomio perjantaina 26. päivänä tätä kuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjä ei valita Turusen tuomiosta

Sieppauksesta syytetty Turunen vei uhrinsa koruja ja tietokoneen

Oikeus päättää epäillyn sieppaajan vangitsemisesta

Uusimmat

Kotimaa

Koronakriisi syö pitkittyessään asuntojen hinnoista jopa 5–8 prosenttia – "Kriisissä hinnat putoavat kaikkialla Suomessa"

WWF:n kysely: Earth Houriin osallistui 1,4 miljoonaa suomalaista – valot sammuivat tunniksi 190 maassa ja maantieteellisellä alueella

Budjettipäällikön mukaan valtiontalous painuu yli 10 miljardia alijäämälle tänä vuonna

Kodeille tulossa muhkea energiansäästö – "Korona tulee varmasti vielä laskemaan hintoja"

Sydänsairaat ovat peruneet vastaanottoaikoja koronaviruksen pelossa – lääkärit patistavat sydänoireisia hakeutumaan hoitoon

Pieksämäen sosionomi-koulutus vetovoimaisin, vaikka kampus on lakkautusuhan alla

Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"

Pikavippiyhtiön toimitusjohtaja ennakoi maksuhäiriöaaltoa – perintään joutumisen voi välttää sopimalla eräpäivän siirrosta tai maksuvapaasta kuukaudesta

Kunta-alan työehtosopimusta koskevaa umpisolmua availlaan jälleen ensi viikolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.