Perinteikäs helsinkiläisravintola Palace sai Michelin-tähden vuosikymmenten tauon jälkeen – Ask, Demo, Grön, Olo ja Ora säilyttivät omansa

Perinteikäs helsinkiläinen ravintola Palace on saanut Michelin-tähden vuosikymmenten tauon jälkeen. Palacella oli Michelin-tähti aiemmin 1980-luvun lopulla.

Michelin-tähtensä säilyttivät suomalaisravintolat Ask, Demo, Grön, Olo ja Ora, jotka nekin kaikki sijaitsevat Helsingissä.

Pohjoismaiden vuotuiset Michelin-tähdet jaettiin illalla Tanskan Århusissa. Ne myönnetään poikkeuksellisen tasokkaasta, laadukkaasta ruuasta.

Palacen Michelin-tähden kävi vastaanottamassa keittiöpäällikkö Eero Vottonen.

–  Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella, sanoo Vottonen tiedotteessa.

Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Hän on halunnut, että Palacella on keskeinen rooli myös uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

Ravintola Palace perustettiin Etelärantaan olympiavuonna 1952. Vuonna 1987 Palace sai Suomen ensimmäisen Michelin-tähden. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989.

–  On hienoa olla jatkamassa Eero Mäkelän aloittamaa työtä. Luulen, että Suomesta ei löydy kokkia, joka ei arvostaisi Mäkelää, Vottonen lisää.

Maaemolla edelleen kolme tähteä

Vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on kolme uutta kahden tähden ja neljä uutta yhden tähden ravintolaa. Uudet kahden tähden ravintolat ovat Gastrologic Tukholmassa, KOKS Tanskan Färsaarilla ja Noma Kööpenhaminassa.

Palacen kera uusia yhden Michelin-tähden ravintoloita ovat Alouette Kööpenhaminassa sekä kaksi Norjan Trondheimissa sijaitsevaa ravintolaa, FAGN ja Credo.

Maksimimäärä on kolme Michelin-tähteä. Kolme tähteään säilyttivät Kööpenhaminassa toimiva Deranium, oslolainen Maaemo sekä Tukholmassa sijaitseva Frantzén.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.