Perussuomalaiset Nuoret: "Kuntien tulee olla erityisen nuivia kuntaan kohdistuvaa humanitaarista maahanmuuttoa kohtaan"

Perussuomalaiset Nuoret ottaa tiukasti kantaa nuivan maahanmuuttopolitiikan puolesta keskiviikkona julkaisemassaan kuntavaaliohjelmassaan.

– Me palvelemme kuntalaisia ja asetamme heidän hyvinvointinsa etusijalle maailmanparannuksen sijaan. Otamme rohkeasti kantaa kuntien ongelmakohtiin ja valvomme peruskuntalaisen etua puhaltamalla kuntien hyvävelipelin kerrasta poikki! toteaa Perussuomalaisten Nuorten kuopiolainen puheenjohtaja Samuli Voutila tiedotteessa.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii muun muassa, että kuntien tulee olla erityisen nuivia kuntaan kohdistuvaa humanitaarista maahanmuuttoa kohtaan. Nuorisojärjestön kuntavaaliohjelman mukaan kuntien ei tule lähtökohtaisesti vastaanottaa turvapaikanhakijoita eikä pakolaisia.

Laittomasti maassa olevien kiireettömään terveydenhuoltoon ei Perussuomalaisten Nuorten mielestä tule käyttää kunnan rahoja lainkaan. Mikäli kunnassa on jo vastaanottokeskus, tulee sen majoitus- ja ruokapalveluiden olla avoimina myös suomalaisille kodittomille.

Lisäksi nuorisojärjestö vaatii, että kunnat edistävät aktiivisesti alueellista kielivapautta. Kaksikielisissä kunnissa palveluiden saanti ruotsin kielellä turvataan kunnan oman ruotsinkielisen väestön voimin. Pakkoruotsin opiskeleminen esimerkiksi Itä-Suomessa on järjestön mukaan resurssien ja ajan haaskausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.