Perussuomalaiset hajosi kahtia – enemmistö kansanedustajista perustaa uuden eduskuntaryhmän

Timo Soini ja joukko muita perussuomalaisia kansanedustajia perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Uudessa ryhmässä on enemmistö entisestä perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, yhteensä 21 henkilöä. Entisessä eduskuntaryhmässä oli 37 ihmistä.

Mukana ovat kaikki perussuomalaisten ministerit muun muassa työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö, ja eurooppaministeri Sampo Terho. Ryhmän puheenjohtajana toimii Simon Elo. Mukana on myös muun muassa nykyinen eduskunnan puhemies Maria Lohela sekä Arja Juvonen.

Soinin perustama uusi eduskuntaryhmä sanoo jatkavansa mielellään Sipilän hallituksessa entisellä ohjelmalla.

Myös erillisen puolueen perustaminen joukon mukaan on mahdollista myöhemmin.

Työministeri Jari Lindström sanoi tiedotustilaisuudessa, että lauantain jälkeen heillä ei ole ollut enää poliittista kotia.

– Puoluetta johtavat voimat eivät edusta äänestäjiäni.

Mikäli Uusi vaihtoehto olisi hallituksessa yhdessä keskustan ja kokoomuksen kanssa, hallituksella olisi yhteensä 106 kansanedustajaa.

Savo-Karjalan alueen kansanedustaja Pentti Oinonen sanoi, että Sipilän kanssa on tarkoitus käydä hallitustunnusteluja vielä tänään iltapäivällä. Tarkkaa aikaa ei ole vielä tiedossa.

– Itse aloin miettiä tätä mahdollisuutta sunnuntai-iltana. Siinä vaiheessa, kun uutta valtuustoa alettiin äänestää ja siihen juntattiin porukkaa ihan ulkopuolelta. Tämä on vaikeaa, kun ei ole rahaa, mutta meillä on ideologia, kertoo kansanedustaja Ritva Elomaa.

Kristillisten Sari Essayah: "Ei se musta auto käynyt meitä edes lähellä"

Pentti Oinonen: Henki on hyvä ja meitä on puolta enemmän kuin Halla-ahon porukassa

Myös Arja Juvonen eroaa perussuomalaisten ryhmästä

Li Andersson: Veikkaukset perussuomalaisten hajoamisesta kävi toteen

Orpo: Voimakas irtiotto, kunnioitettava päätös

Perussuomalaisten uudessa ryhmässä kaikki Savo-Karjalan kansanedustajat – tässä koko lista