Perussuomalaisten Sampo Terho lopettaisi kehitysavun: "Valtion tehtäviin ei kuulu veronmaksajien maksamien varojen siirtäminen toisen valtion ja sen kansalaisten hyväksi"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Sampo Terho lopettaisi Suomen maksaman kehitysavun, koska se on tehotonta.

– Jos sanon henkilökohtaisen mielipiteeni, valtion tehtäviin ei kuulu veronmaksajien maksamien varojen siirtäminen toisen valtion ja sen kansalaisten hyväksi sen. Minulle sellainen lähtökohta on vieras, että valtiolla on oikeus pakkoverottaa kansalaisiaan ja antaa sitten rahat toisen maan kansalaisille, Terho selvitti Savon Sanomien haastattelussa lauantaina Kuopiossa.

Terho korostaa, että hän epäilee valtion roolia kehitysavussa ei yksityisten lahjoituksia.

– Jos yksityinen ihminen uskoo johonkin avustusjärjestöön ja haluaa lahjoittaa, ymmärrän sen ja olen sitä joskus itsekin harjoittanut, kuten varmaan jokainen, hän sanoo.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on leikannut tänä vuonna kehitysapua, mitä oppositio on arvostellut. Terho torjuu kritiikin.

– Vuosikymmeniä annettu kehitysapu on osoittautunut tehottomaksi. Pakolaiskriisi ja konfliktit ovat syntyneet isomman kehitysavun aikana ei nyt leikkausten aikana, hän perustelee.

– Perussuomalaiset ovat pitäneet pieni- ja keskituloisten puolta, mutta samalla takoneet Suomen taloutta kuntoon, jotta velkaantuminen pysähtyisi. Kehitysapu oli tämän vuoden suurin leikkauskohde, Terho sanoo.

Tänä vuonna valtion talousarvion mukaiset kehitysyhteistyön määrärahat ovat yli 800 miljoonaa euroa. Ulkoministeriön hallinnoiman varsinaisen kehitysyhteistyön osuus on noin 490 miljoonaa euroa.

Terho oli vuonna 2005 rauhanturvaajana Eufor-joukoissa Bosnia ja Hertsegovinassa.

Hän korostaa, että maahanmuuttokysymys pitää järjestää täällä ja muualla.

– Rauhaturvatyö on keskeistä ja siihen pitää yhdistää sotilaallista puolta ja siviilipuolta. Pitää ehkäistä konflikteja eikä pelkästään ratkaista köyhyysongelmaa, vaikka siinä autetaan samalla sitäkin, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Näin Suomea uudistetaan – Syksyn aikana Antti Lindtman kokoaa komiteoita pohtimaan yhteiskuntaa armeijasta syntyvyyteen

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan – tapaa maan presidentin sekä tuoreen rauhannobelistin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.