PS:n valtuustoryhmä haluaa kuulla totuuden kalapuikkoviiksisten miesten lähentelystä

Seksuaalista häirintää torjuva MeToo-kampanja on ottanut tulta Suonenjoella erikoisella tavalla. Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki joulukuussa valtuustoaloitteen asiasta. Se viittasi aloitteessaan eduskuntakeskusteluun, jonka perusteella varsinkin "metsissä asuvat ja kalapuikkoviiksiset miehet häiritsevät ja lähentelevät".

– Toivoisinkin, että Suonenjoen valtuustoryhmät selvittävät eduskunnassa esitetyn väitteen todenmukaisuuden, perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmän ja puolueen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pia Pentikäinen toteaa aloitteessa.

Ryhmä halusi erikoisesta lähtökohdastaan huolimatta tuoda seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun keskusteltavaksi valtuustoon, kaupungin työpaikkoihin ja kouluihin.

– Vaadimme, että Suonenjoen kaupunki selvittää, miten Suonenjoen kouluissa ja työpaikoilla käsitellään mahdolliset ahdistelu- ja häirintätapaukset. Onko keino tai kanava kertoa siitä ja miten ilmoitukseen reagoidaan?

Viesti oli, että häirintä ja ahdistelu on tuomittavaa ja siihen on puututtava.

Valtuusto lähetti aloitteen kaupunginhallitukselle, joka käsittelee asiaa maanantaina. Kaupunginjohtaja esittää, että seuraavaksi pyydetään lisäselvitystä työsuojelutoimikunnalta.