Perussuomalaisten ryhmää johtava Meri ei pidä Hakkaraisen rangaistusta lievänä

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen tapaus on tältä erää loppuun käsitelty perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, sanoo ryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Humalassa ollut Hakkarainen otti viime viikolla kokoomuksen kansanedustajan Veera Ruohon niskalenkkiin eduskunnan kahvilassa ja suuteli tätä väkisin. Ruoho ilmoitti tiistaina Twitterissä, että hän on tehnyt Hakkaraisesta rikosilmoituksen.

– Tiesimme, että tästä saattaa tulla tutkinta. Kuitenkin meillä Suomessa on voimassa syyttömyysolettama. Se, että ihmisestä on tehty ilmoitus, ei vielä tarkoita sitä, mitä siitä seuraa, Meri sanoi keskiviikkona eduskunnassa.

Viime perjantaina eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) antoi Hakkaraiselle huomautuksen. Tiistaina kerrottiin myös, että Hakkarainen on saanut eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen. Lisäksi Hakkarainen luopuu itse toisen varapuheenjohtajan tehtävästä.

– Kaikki mediat mylläävät tätä ja jokainen varmasti ymmärtää, että tämä ei ole kenellekään helppoa. Että en nyt menisi sanomaan, että hän on lievän rangaistuksen saanut, Meri vastasi kysymykseen siitä, ovatko seuraamukset olleet riittävät Hakkaraisen tapauksessa.

"Toverituomioistuin saa riittää"

Vakavan varoituksen ja huomautuksen julkitulon jälkeen Ilta-Sanomat kertoi vielä myöhään tiistaina, että Hakkarainen oli käynyt vuosi sitten pikkujouluaikaan käsiksi kristillisdemokraattien kansanedustajaan Päivi Räsäseen ja repinyt tätä hiuksista.

Meri sanoi keskiviikkona iltapäivällä, että tiedot Räsäseen liittyvästä tapauksesta tulivat uusina. Tästä huolimatta Hakkaraiselle ei harkita lisätoimenpiteitä ryhmässä.

– Ei meillä ole lisätarvetta mitään rangaistuksia vaatia. Tämä toverituomioistuin saa nyt riittää. Nyt on sitten oikeuslaitos, joka voi antaa lisärangaistuksia, Meri kommentoi.

Meri aikoi olla vielä keskiviikon aikana yhteydessä edustaja Hakkaraiseen.

– Ajattelin tänään soitella Teuvolle, onko hänellä jo kaikki hyvin. Ei tietenkään voi toimia sopimattomasti täällä eikä muualla ihmisiä kohtaan, mutta jossain vaiheessa tulee se raja vastaa, että mikä on riittävää ja mikä kohtuullista, sanoi Meri.

STT ei tavoittanut Hakkaraista kommentoimaan asiaa.