Perussuomalaisten ryhmäjohtajavaalista ennakoidaan tasaista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajavaalista tullee tasaväkinen, arvioivat useimmat STT:n tänään tavoittamat perussuomalaiset kansanedustajat. Valtaosa ei kuitenkaan halua kertoa etukäteen, kumpaa ehdokasta aikoo huomenna äänestää. Kaikki seitsemän, jotka kantansa kertoivat, äänestävät nykyisen Pirkko Ruohonen-Lernerin haastajaa kansanedustaja Jari Lindströmiä. STT tavoitti 28 perussuomalaisten 38 kansanedustajasta.

- Uskon hänellä olevan paremmat edellytykset johtaa eduskuntaryhmää. Hänen vahvuuksiaan johtajana ovat oma-aloitteisuus, itsekriittisyys, kyky kuunnella ja ottaa huomioon monenlaisia mielipiteitä. Hän on laajaa arvostusta nauttiva tiimipelaaja ja sopii tässä tilanteessa joukkueen kapteeniksi, perustelee Vesa-Matti Saarakkala.

Esimerkiksi Johanna Jurva ei halua kertoa kantaansa, mutta sanoo olevansa melko varma siitä, että puheenjohtaja vaihtuu.

Seitsemän vastaajaa kertoo tekevänsä päätöksensä vasta kuultuaan molempien ehdokkaiden puheet.

Puheenjohtaja Timo Soini tuki vuosi sitten Ruohonen-Lerneriä, mutta tällä kertaa hän ei aio puuttua valintaan. Soini on työmatkalla eikä äänestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.