Rajun talopalon sammutusraivaus jatkui vielä perjantaina

Kuopion Petosella omakotitalon tuhonneen palon epäillään alkaneen rakennuksen asuin- ja kellarikerroksen välipohjasta. Syttymissyynä on voinut olla vika sähköjohdoissa tai muu tekninen vika.

Palon syystä ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä rakennus tuhoutui palossa täysin torstai-iltana eikä palopaikasta jäänyt juuri tutkittavaa.

Palopaikan sammutus- ja raivaustyöt jatkuivat vielä perjantaina päivällä. Palon jäänteitä on raivattava vielä myöhemminkin.

Tapaus lähti tulemaan ilmi vähitellen torstaina päivällä. Pitkälahdentien varrella haisi savulle iltapäivällä, mutta hajun syy ei selvinnyt ennen kuin vähän ennen kello 16:ta. Sivulliset näkivät savua tulevan kaksikerroksisesta isosta puurakenteisesta talosta ja hälyttivät palomiehet paikalle.

Pelastuslaitos aukoi ja sammutti rakenteita, mutta palo eteni ilmeisesti välipohjassa ja kellarin rakenteissa ja sytytti illalla koko talon tuleen.

Palo oli keskellä kaupungin asuinaluetta poikkeuksellisen raju. Palomiehet suojasivat vesisuihkuilla kolmea naapuritaloa niin, etteivät ne syttyneet kuumuudesta ja kipinöistä. Paikalle jouduttiin ajamaan hälytysajona sammutusvettä koko illan ajan.

Sammutustyöt jatkuivat yöhön asti pitkälle perjantain puolelle.

Yöllä ja aamulla paikalla jatkettiin sammutusraivausta.

Päivällä pelastuslaitos tilasi paikalle raskasta kalustoa, jonka purkukauhalla raunioita päästiin avaamaan ja sammuttelemaan. Raunioiden raivausta jatkettiin, koska muuten ne savuavat ja haisevat lähitaloihin vielä pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

VIDEO - Näin hurjaa paloa sammutettiin pakkasillassa

Raju palo Petosella - savua paljon, sitten roihahti

Vakavista palovammoista yli 6 miljoonan hoitokulut