Phuketissa myös kuopiolaisia odottelijoita

Yli kaksisataa Jyväskylään pyrkivää Finnmatkojen matkustajaa on jäänyt noin kymmeneksi tunniksi jumiin Thaimaan Phuketiin. Kolme matkustajista on Kuopiosta, kertoo Finnmatkojen tuotepäällikkö Peik Martin.

Air Finlandin lennon piti saapua Tikkakoskelle keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 4.30.

Aamulla tiedotettiin, että kone olisi perillä torstaina kello 10.30. Viimeisin tieto on, että lentokone rullaa Jyväskylän kentälle torstaina kello 14.00.

Lisäviivästys johtuu matkustajia hakemaan tulleen koneen myöhästymisestä. Vaasasta lähtenyt kone taas pääsi ilmaan myöhässä matkustajan sairaustapauksen vuoksi.

Martinin mukaan myöhästyminen johtuu monimutkaisesta ketjureaktiosta. Siihen vaikutti Air Finlandin lentäjien alkava lakko ja yhtiön koneen jumiutuminen Arabiemiraatteihin sumun vuoksi.

- Yritimme selvittää, voisimmeko ottaa käyttöön omia koneitamme ja keskustelimme myös Finnairin kanssa. Kaikki koneet olivat kuitenkin tiukasti liikenteessä, Martin sanoi keskiviikkona.

Lopulta Air Finland vuokrasi kreikkalaisyhtiön lentokoneen oman koneensa tilalle. Alun perin Jyväskylään lähteville matkustajille ilmoitettiin, että lento myöhästyy yksitoista tuntia.

Martinin mukaan matkustajat saavat pitää hotellihuoneensa lennon lähtöön saakka. Hän lupasi, että Phuketissa odotteleville järjestetään myös aterioita.

- Tosin on olemassa pieni vaara, että osa asiakkaista joutuu vaihtamaan toiseen hotelliin. Thaimaassa on tähän vuodenaikaan suhteellisen täyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopiolaiset tavaroitta jumissa Bangkokissa

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin eduskuntaryhmästä

Hallitus linjasi kannastaan EU:n koronaelvytyspakettiin: Komission ehdotus ei sellaisenaan Suomen hyväksyttävissä

Lapin tulvatilanne näyttää hyvältä – vain Tornionjokilaaksossa huippu saavuttamatta

Koulutuslakeihin esitetään mahdollisuutta vuorotteluun lähi- ja etäopetuksen välillä koronavirustilanteen vaatiessa

Työllisyyden kuntakokeilusta hallituksen esitys – kokeilu alkamassa koronan takia vasta tammikuussa

Vantaan Koivukylän henkirikoksesta kahdelle vuosien vankeustuomiot – uhria pahoinpideltiin vasaralla, kuristettiin johdolla kuoliaaksi

Hallitus kertoo syksyn koulutusta koskevista suunnitelmista koronan varalle – seuraa tiedotustilaisuutta

Suomessa ei tänään yhtään uutta varmistettua koronavirustartuntaa, uusia kuolemantapauksia yksi

Hamppua viljeltiin kiinteistöillä syrjäseuduilla, rahat päätyivät pääosin Serbiaan – Oulun käräjäoikeus langetti ehdottomia ja ehdollisia vankeustuomioita

Euroopan päätöksentekijöiden joukossa etniset vähemmistöt ovat aliedustettuina, eikä tietoa puutteiden korjaamiseksi ole tarpeeksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.