"Tämä on lottovoitto" - Suomalaiskunnalta merkittävä testamentti Viron kirkolle

Pieksämäen seurakunta on saanut käsiteltäväkseen harvinaisen testamentin. Kuopiolainen Tarja Sivonen on testamentannut kaikki rahavaransa, lähes 140 000 euroa, kotiseurakuntansa kautta Viron kirkon kehitysvammatyölle. Sivonen oli pitkäaikainen vapaaehtoistyöntekijä Virossa. Hän menehtyi helmikuussa.

Summa turvaa Viron kirkon kehitysvammatyön vuosiksi eteenpäin, arvioi eläkkeellä oleva pastori, Virossa vuosikymmeniä vapaaehtoistyötä tehnyt Kirsti-Maija Paananen.

–Tämä on kuin lottovoitto. Hämmästys oli suunnaton, kun kerroin testamentista virolaiselle kehitysvammapapille. Yksi mahdollisuus on, että hän siirtyy nyt kokopäiväisesti kehitysvammatyöhön.

Viron evankelisluterilainen kirkko on rutiköyhä. Sillä ei ole verotusoikeutta, vaan se elää pääosin ulkomaisten lahjoitusten varassa. Koko maassa on tällä hetkellä yksi kehitysvammatyötä osa-aikaisesti tekevä pappi.

Testamenttivarojen käyttöä valmistelee Pieksämäellä viisijäseninen työryhmä, jossa Paananen on mukana.

Oikaisu 15.6.2012

Omaisuutensa Viron kirkon kehitysvammatyöhön testamentannut Tarja Sivonen oli kuopiolainen, ei pieksämäkeläinen kuten lehdessä (15.6.) virheellisesti väitettiin. Savon Sanomat pahoittelee virhettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.