Piiritetyn miehen osuutta varkauteen tutkitaan

Poliisi tutkii suonenjokisen 23-vuotiaan miehen osuutta poliisin tietoon aiemmin tulleeseen varkausrikokseen Suonenjoella. Asian tutkinta on vielä kesken.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro vielä julki, mitä varkauksia alueella on tutkinnassa.

Poliisi epäilee samaa miestä myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta tiistaisen piirityksen vuoksi.

Mies uhkaili viranomaisia tiistaina aamupäivällä Suonenjoen keskustassa niin, että poliisi joutui piirittämään miestä noin neljä tuntia ennen kuin hänet saatiin turvallisesti kiinni. Keskeinen osa kaupungin keskustasta oli suljettu liikenteeltä ampumavaaran vuoksi.

Poliisi ei vielä keskiviikkona päivällä ollut päässyt kuulustelemaan miestä tapahtumien kulusta, sillä hän oli vielä terveydenhoidon piirissä. Mies vietiin vakavan päihtymystilan takia hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan heti tiistain kiinnioton jälkeen.

– Miehen ei tiedetä aiheuttaneen asunnossa muuta vahinkoa kuin piiritystilanteen, vs. rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisin mukaan myöskään poliisi ei joutunut murtamaan mitään rakenteita alueella ja talossa liikkuessaan.

Suonenjokisella miehellä epäiltiin olevan luvaton pitkä ampuma-ase käytössään, mutta hänellä nähty aseennäköinen esine osoittautui sittemmin ilmakivääriksi. Ilma-aseeseen ei tarvita lupaa.

Poliisi varautuu nykyään erittäin mittavasti ampumauhkatilanteisiin sivullisten turvallisuuden vuoksi, mutta myös oman työturvallisuutensa kannalta. Siksi Suonenjoen keskustan kiinniottopaikalle kutsuttiin poliisipartioita niin laajalti Savosta.

Poliisin mukaan mies on nuoresta iästä poliisille entuudestaan hyvin tuttu. Savon Sanomien tietojen mukaan hänellä on mittava, sekalainen rikostausta. Häntä mentiin siksi tavoittelemaan varovaisesti. Vastassa oli heti uhkailua ja päihtymyksen takia sekavasti käyttäytynyt mies.

Kuulustelua varten etsitty mies on myös niin isokokoinen, että siksi hänen kiinniottoonsa tarvittiin lopulta useita poliiseja.

Poliisi kävi purkupalautteen tapauksesta heti tiistai-iltana. Koulut toimivat omien turvallisuussuunnitelmiensa mukaan ja pitivät lapset luokissa pois keskustasta tilanteen ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katso kuvat - Piiritykseen osallistui 15 poliisipartiota

Kavereiden soitot Suonenjoen riehujalle haittasivat poliisin neuvotteluja

Toimittajan havainnot piiritystilanteesta: Mies roikkui tuuletusikkunasta asunnon ulkopuolella

Piiritys päättyi Suonenjoen keskustassa - neuvottelut tuottivat tulosta