Piiritys jatkuu vastaanottokeskuksessa – mielenosoittajat eivät päästäneet poliiseja ulos

Poliisin mukaan poliisin työtä estäneet mielenosoittajat pakottivat poliiiseja perääntymään Jyväskylässä Salmirannan vastaanottokeskuksessa asuntoon, josta poliisit eivät ole päässeet ulos.

Poliisilaitoksen ulkomaalaisryhmän tutkijat jäivät asuntoon poistettavien ulkomaalaisten kanssa eivätkä mielenosoittajat ole päästäneet heitä liikkumaan.

Poliisit ovat hälyttäneet paikalle avuksi useita partioita ja tilannetta selvittään parhaillaan.

Poliisin oli tarkoitus tänään hakea ulkomaalaisia maasta poistettavia henkilöitä Jyväskylän vastaanottokeskuksesta. Haettavana oli ainakin yksi perhe palautuslennolle. Poliisin mukaan välikohtaus Jyväskylässä alkoi puolen päivän aikoihin ja tilanne on edelleen kesken.

Poliisin mukaan paikalla oli iltapäivällä jo seitsemän poliisipartiota sekä asuntoon loukkuun jääneet ulkomaalaisryhmän tutkijat. Lisäksi paikalle oli tulossa vielä lisää poliiseja. Paikalla on varalta myös muun muassa ambulanssi.

Mielenosoittajien tarkasta määrästä ei ole tietoa. Poliisin mukaan mielenosoittajien tarkoitus on estää tiettyjen ulkomaalaisten henkilöiden kiinniottaminen ja maastapoistaminen.

Tilanteessa ei ole ensitietojen mukaan käytetty suoraa väkivaltaa.

Poliisi on eristänyt vastaanottokeskuksen alueen. Keskuksen liepeille kertyi iltapäivällä paljon kuvaajia.

Jyväskylän afgaaniperheen maasta poistaminen – poliisi käytti kaasusumutinta mielenosoittajia vastaan