Piiritystilanne ohi Jyväskylässä

Poliisi on ottanut kerrostaloasunnosta Jyväskylän Kulottajantieltä kiinni vuonna 1980 syntyneen miehen, jota epäillään Viitaniemellä maanantaina aamupäivällä sattuneesta ampumatapauksesta.

Mies antautui kolmen tunnin piirityksen jälkeen rauhallisesti ilman vastarintaa. Poliisi otti paikalta kiinni myös muita henkilöitä, joiden osuutta ampumiseen selvitetään.

Poliisi aloitti piirityksen maanantaina iltapäivällä ennen kolmea, koska oli epäilys, että aikaisemmin päivällä Viitaniemessä sattuneeseen ampumistapaukseen liittyvä henkilö tai henkilöitä on asunnossa. Tilanne päättyi hieman ennen kuutta.

Paikalla oli ainakin kahdeksan poliisiautoa. Kerrostalon ympäristö eristettiin 50 metrin alueelta, ja joitakin kerrostaloasuntoja tyhjennettiin. Paikalla oli kymmeniä ihmisiä seuraamassa tilanteen kehittymistä.

Viitaniemestä toimitettiin maanantaina sairaalahoitoon jalkaansa ampumahaavan saanut paikkakuntalainen mies. Nelikymppinen mies kertoi ampuneensa itseään, mutta poliisi ei pitänyt kertomusta uskottavana.

Paikalla olleet eivät kuulleet laukauksia, mutta näkivät miehen lyyhistyvän maahan Viitatornin luona. Poliisi eristi Viitatornin tapauksen tutkinnan ajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.