Piispalle nuhteet huijauksesta: "Hartioita ei saa nostaa niin, että pussit pysyvät paikoillaan"

Varpaisjärvellä tällä kertaa järjestetty perinteinen Piispansauva-tapahtuma päättyi lähes skandaalinhuuruisissa tunnelmissa.

Virkailijoina toimineiden Helena Hartikaisen ja Tiina Juutisen tarkat silmät tunnistivat selvän vilppiyrityksen kesken hernepussikisan. Kisassa oli tarkoitus tasapainotella hernepusseja hartioilla ja vipeltää rata läpi mahdollisimman nopeasti.

Kyseenalaista tekniikkaa käyttänyt kilpailija oli kukas muu kuin piispa Jari Jolkkonen.

– Jury kokoontuu aivan varmasti kisan jälkeen. Piispa ei ottanut opikseen, vaikka kesken kisan ohjeistimme häntä, että hartioita ei saa nostaa niin, että pussit pysyvät paikoillaan, tiivistää Helena Hartikainen.

Sääntöjä kuuliaisesti noudattanut oman paikkakunnan kirkkoherra Olli Kortelainen saikin virkailijoilta ylistystä samassa yhteydessä.

– Ainahan piispalla on hyvät puheet, mutta kyllä tässä asiassa pappi oli parempi kuin piispa. Piispa käyttäytyi radalla kuin levoton nuori mies, Hartikainen analysoi.

Piispansauva-kisa on Kuopion hiippakunnan alueen työttömien yhdistysten ja seurakuntien leikkimielinen kisailu, joka järjestettiin nyt 21. kerran. Voiton vei Varpaisjärvellä Rautavaaran joukkue.

Piispa Jolkkosen, kirkkoherra Kortelaisen ja kansanedustaja Hannakaisa Heikkisen joukkue osallistui lajeihin varsinaisen kisan ulkopuolella.

– Palkinnoksi piispalle tulee ainakin nuhteet, Helena Hartikainen nauroi.

Oikaisu: Piispansauva-kisa järjestettiin nyt 21. kerran, ei 20.