Piispa patistaa etsimään tiloja turvapaikanhakijoille

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kehottaa seurakuntien kirkkoherroja tarjoamaan majoitustiloja turvapaikanhakijoille.

– Toivon, että seurakuntasi olisi mahdollisuuksiensa mukaan valmis tarjoamaan majoitustiloja ja muuta apua turvapaikanhakijoiden auttamiseksi ja Maahanmuuttoviraston työn tukemiseksi, piispa Jolkkonen kirjoittaa vetoomuksessaan.

Jolkkonen perustelee pyyntöään turvapaikanhakijoiden suurella määrällä ja täysien vastaanottokeskusten tukalalla tilanteella.

– Majoitustilojen suhteen kysymykseen voivat tulla lähinnä sellaiset leirikeskukset, jotka kulkuyhteyksien, koon ja kunnon puolesta sopivat tarkoitukseen.

– Seurakunta voi tarjota myös muuta tukea, kuten aineellista apua, henkistä tukea, tulkkausapua, vapaa-ajan ohjausta ja niin edelleen.

Jolkkonen muistuttaa, että seurakuntiin voi kuulua ihmisiä, jotka eivät pidä oikeana Suomen hallituksen turvapaikkapolitiikkaa. Heillä on mielipiteeseensä oikeus, mutta se ei estä avuntarjontaa, Jolkkonen sanoo.

– Tämän ei kuitenkaan tarvitse estää seurakuntaa tarjoamasta apua sitä tarvitsevalle lähimmäiselle.

– Seurakunnan tehtävänä on tukea yksityistä ihmistä hänen elämäntilanteessaan – yleisestä mielipiteestä ja poliittisista erimielisyyksistä riippumatta, Jolkkonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.