Pikkukunnan vanhusten iloksi tarkoitettu jättitestamentti muuttuu teoiksi - kekkereitä ja kotiapua

Keiteleläinen nainen jätti viimeisenä tahtonaan kotipaikkakunnalleen omaisuuttaan yhteensä 493 549,23 euron arvosta, ja nyt Keiteleen kunta on tehnyt suunnitelman varojen kohdentamisesta tälle vuodelle.

Nainen osoitti varoista 50 000 euroa koululaisten stipendirahastoksi ja loput eli 443 549 euroa hän tarkoitti keiteleläisten vanhusten hyväksi kotiasumisen tukemiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

Hän toivoi, että kotipalveluihin palkataan lisää työntekijöitä vanhusten seuraksi ja ulkoiluttamiskaveriksi. Samalla hän halusi vanhuksille apua myös kodinhoitoon ja hyvinvointipalveluihin.

Vuoden 2017 käyttösuunnitelman valmistellut Keiteleen sosiaalitoimi kuuli suunnitelman teossa vanhusneuvostoa, vanhuspalveluiden henkilökuntaa, asiakkaita ja omaisia.

Suurin osa tämän vuoden summasta kohdennetaan uuden palveluohjaajan palkkaamiseen. Palveluohjaajan tehtävä on muun muassa palvelutarpeen kartoittaminen.

Kotona asumista tukeviin palveluihin osoitetaan lisäksi 10 000 euroa. Palvelut voivat olla muun muassa ulkoiluapua ja kotipalvelua. Myös vapaa-ajan toimintakykyä ylläpitäviä toimintoja tuetaan 6 000 eurolla. Suunnitelmaan kuuluu muun muassa torstaikahvit esimerkiksi bingon ja laulamisen merkeissä.

Lisäksi järjestetään senioreille tarkoitettuja tapahtumia. Yhden tapahtuman nimeksi on kaavailtu testamentin jättäneen naisen kunniaksi Sirkan päivän kekkereitä.

Keiteleläiset vanhukset saavat myös erilaista liikunnallista ohjelmaa ja viriketoimintaa. Palvelukodissa asuville kohdennetaan rahaa muun muassa kyläilyreissujen saattaja-avuksi.

Tälle vuodelle kohdennettujen varojen jälkeen testamentista jää tuleville vuosille vielä noin 400 000 euroa.

Lokakuussa 2016 menehtynyt nainen teki kunnalle jätetyn omaisuuden lisäksi myös erityistestamentteja.

Asukas jätti pikkukunnalle 493 549 euroa - takana toive vanhusten auttamisesta