Pintavedet jo pääosin lämmenneet heinäkuun alun viilenemisen jälkeen –  hellevaroitus 11 maakunnassa

Pintavedet ovat jo pääosin lämmenneet heinäkuun alun viilenemisen jälkeen. Järvivedet ovat sunnuntaina laajalti 20-asteisia, tviittasi Ilmatieteen laitos.

Esimerkiksi Uudenmaan Tuusulanjärvellä pintaveden lämpötilaksi mitattiin sunnuntaina 21,3 astetta. Samoin 21 astetta rikottiin Pirkanmaan Längelmävedellä Kaivannossa.

Lapin pohjoisosassa pintaveden lämpötila jäi kuitenkin vielä runsaaseen 14 asteeseen.

Merellä rannikkovesi on esimerkiksi Suomenlahdella paikoin jo 20-asteista. Viileintä meren pintavesi on Selkämeren rannikolla.

Heinäkuun alkupuolella pintavedet jäähtyivät tuntuvasti. Muun muassa Tuusulanjärvellä, Konnevedellä ja Suomussalmen Pesiöjärvellä mitattiin ajankohtaan nähden 2000-luvun matalimmat lämpötilat.

Ilmatieteen laitos antoi sunnuntaiksi hellevaroituksen läntisen ja keskisen Suomen 11 maakuntaan. Metsäpalovaroitus on puolestaan voimassa kapealla vyöhykkeellä Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Lapin lounaisosan viidessä kunnassa.

Maanantaina hellevaroitus laajenee sunnuntain ennusteiden mukaan Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan sekä Lapin etelä- ja keskiosiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Kaksi viidestä kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä – kolmasosa vastustaa

USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"

Helmikuu päättyykin vasta tänään – karkauspäivää pidettiin pitkään nurinkurisuuden päivänä

PS-Nuoret äänestävät ylimääräisessä kokouksessa jäsenyysehtojen sääntömuutoksesta

Laajat poutasäät loppuvat karkauspäivänä – etelässä ja lännessä saadaan taas lämpöasteita

Moottorikelkkailija kuoli onnettomuudessa Liperissä – kelkka saattoi osua kiveen

Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi

Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon

Indonesialaismediat: Suomalainen nuorimies hukkui uima-altaaseen Balilla

Uusi koronavirus voi huolestuttaa, ja se on ihan luonnollista – asiantuntijalääkäri antaa vinkit rauhoittumiseen: "Konkreettiset asiat usein helpottavat oloa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.