Kunta pimittää kokousten pöytäkirjoja - "Asiat keskeneräisiä ja arkaluontoisia"

Pitäjäläinen uutisoi Rautavaaran kunnanhallituksen salaisista kokouksista, joista ei jää dokumentteja kuntalaisten nähtäväksi.

Rautavaaran kunnanhallitus kokoustaa Pitäjäläisen mukaan varsinaisten kokousten lisäksi ei-julkisia kokouksia, joiden pöytäkirjat pidetään kokonaan salassa.

Pitäjäläisen tietojen mukaan kunnanhallituksella on ollut tänä vuonna ainakin neljä ei-julkista kokousta, joista on laadittu asianmukaiset pöytäkirjat, mutta jotka eivät ole nähtävillä varsinaisten kokousten pöytäkirjojen tapaan.

Kunnanjohtaja Unto Murron mukaan ei-julkiset kokoukset ovat liittyneet asioiden valmisteluun.

– Ne ovat keskeneräisiä ja arkaluontoisia, eikä niitä sen vuoksi ole tuotu vielä julkisuuteen, Murto sanoo.

Murron mukaan ei-julkisissa kokouksissa on käsitelty muun muassa työsuojelussa ilmenneitä ristiriitoja.

Rautavaaralla on pidetty sekä erillisiä salaisia kokouksia että käsitelty joitakin asioita varsinaisissa kokouksissa salassa pidettävinä.

Pitäjäläisen haastatteleman Kuntaliiton johtavan lakimiehen Kirsi Monosen mukaan kunnanhallituksen pöytäkirjan tulisi olla asiaotsikon osalta julkinen, vaikka kokouksessa käsiteltäisiin salassa pidettäviä asioita. Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla:

– Kunnan pitää tiedottaa siitä, että kokous on ollut ja siellä on käsitelty salassa pidettäviä asioita. Pöytäkirja on asiaotsikon osalta julkista tietoa, Mononen sanoo Pitäjäläiselle.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.