Pitkään etsitty mies jäi kiinni Kuopiossa

Kuopiossa maanantaina poliisipartioiden eteen sattumalta pölähtänyt mies oli pakoillut poliiseja jopa lähes kaksi vuotta.

Poliisit etsivät maanantaina ryöstäjää Puijon alueella, kun he näkivät yhden miehen lähtevän partioita juosten karkuun.

Poliisit pysäyttivät miehen. Hän osoittautui eri henkilöksi kuin oli etsitty, mutta koska tämän perässä oli etsintäkuulutus, poliisit ottivat miehen kiinni ja toimittivat tiistaina Jyväskylään.

Mies oli vangittu Jyväskylässä poissa olevana vakavista rikoksista.

Mies mukana kansallissosialistisessa liikkeessä

Sisä-Suomen poliisi epäilee 23-vuotiasta miestä uusnatsi-henkisestä toiminnasta eri yhteyksissä.

Yksi epäily koskee Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013 sattunutta välikohtausta, jossa puukotettiin yhtä miestä ja oli nujakkaa puolin ja toisin. Välikohtaus sattui kirjanjulkistamistilaisuudessa, jonne tuli kutsumatta paikalle kansallissosialismia kannattavia nuoria aikuisia.

Kun heitä ei päästetty sisälle, aulassa alkoi nujakka.

Lisäksi miestä odottavat syytteet kaasuiskusta vasemmistojärjestöjen keskustelutilaisuuteen 2012 Oulussa. Miestä syytetään pahoinpitelystä, poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta ja kokouksen estämisen yrityksestä.

Aiemmin mies on jo tuomittu hyökkäyksestä vaalitilaisuuteen Oulussa, jossa hän pahoinpiteli yhtä kansanedustajehdokasta.

Jyväskylän kirjaston välikohtaus oli Suomessa poikkeuksellinen tapaus myös siksi, että hyökkääjistä yhdeltä löytyi lista henkilöiden valokuvia ja henkilötietoja. Vihalistalle oli koottu poliitikkoja, juutalaisia, toimittajia sekä muita henkilöitä myös esimerkiksi "väkivaltakoneisto" ja "eliittiseurat" -otsakkeiden alle.

Käräjäoikeus käsittelee Jyväskylän tapaukseen liittyvän vangitsemisen uudelleen lähipäivinä.

Ryöstäjä oli eksyksissä eikä osannut takaisin Niuvaan

Ryöstäjä oli Niuvasta karannut potilas

Useita poliisiautoja pyöri Puijon mäkimontussa

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.