Pitkään etsitty mies jäi kiinni Kuopiossa

Kuopiossa maanantaina poliisipartioiden eteen sattumalta pölähtänyt mies oli pakoillut poliiseja jopa lähes kaksi vuotta.

Poliisit etsivät maanantaina ryöstäjää Puijon alueella, kun he näkivät yhden miehen lähtevän partioita juosten karkuun.

Poliisit pysäyttivät miehen. Hän osoittautui eri henkilöksi kuin oli etsitty, mutta koska tämän perässä oli etsintäkuulutus, poliisit ottivat miehen kiinni ja toimittivat tiistaina Jyväskylään.

Mies oli vangittu Jyväskylässä poissa olevana vakavista rikoksista.

Mies mukana kansallissosialistisessa liikkeessä

Sisä-Suomen poliisi epäilee 23-vuotiasta miestä uusnatsi-henkisestä toiminnasta eri yhteyksissä.

Yksi epäily koskee Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013 sattunutta välikohtausta, jossa puukotettiin yhtä miestä ja oli nujakkaa puolin ja toisin. Välikohtaus sattui kirjanjulkistamistilaisuudessa, jonne tuli kutsumatta paikalle kansallissosialismia kannattavia nuoria aikuisia.

Kun heitä ei päästetty sisälle, aulassa alkoi nujakka.

Lisäksi miestä odottavat syytteet kaasuiskusta vasemmistojärjestöjen keskustelutilaisuuteen 2012 Oulussa. Miestä syytetään pahoinpitelystä, poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta ja kokouksen estämisen yrityksestä.

Aiemmin mies on jo tuomittu hyökkäyksestä vaalitilaisuuteen Oulussa, jossa hän pahoinpiteli yhtä kansanedustajehdokasta.

Jyväskylän kirjaston välikohtaus oli Suomessa poikkeuksellinen tapaus myös siksi, että hyökkääjistä yhdeltä löytyi lista henkilöiden valokuvia ja henkilötietoja. Vihalistalle oli koottu poliitikkoja, juutalaisia, toimittajia sekä muita henkilöitä myös esimerkiksi "väkivaltakoneisto" ja "eliittiseurat" -otsakkeiden alle.

Käräjäoikeus käsittelee Jyväskylän tapaukseen liittyvän vangitsemisen uudelleen lähipäivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ryöstäjä oli eksyksissä eikä osannut takaisin Niuvaan

Ryöstäjä oli Niuvasta karannut potilas

Useita poliisiautoja pyöri Puijon mäkimontussa