Pohja veti hakemuksensa valtakunnansovittelijaksi pois

Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja ei haekaan valtakunnansovittelijaksi. Hän veti tänään yllättäen hakemuksensa pois vedoten henkilökohtaisiin syihin ja siihen, että on halukas jatkamaan nykyisessä tehtävässään. Vielä eilen virkaan vahvana ehdokkaana pidetty Pohja sanoi olevansa kiinnostunut tehtävästä ja jättäneensä hakupaperit.

Päätös liittyy Pohjan mukaan myös siihen, että hän on kiinnostunut uusista sovittelijan tehtävistä. Nämä tehtävät luodaan nykyisten piirisovittelijoiden tehtävien tilalle, ja sivutoimiset sovittelijat toimivat valtakunnansovittelijan apulaisina.

Valtakunnansovittelijan tehtävä tuli auki, koska sen nykyinen haltija Juhani Salonius jää kesällä eläkkeelle. Hakuaika virkaan päättyy ensi maanantaina. SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hän ei hae tehtävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

Päätös pakkokaranteenista pitää tehdä jokaisen ihmisen osalta erikseen, sanoo julkisoikeuden apulaisprofessori

Helsingin merialueelta kerrottiin löytyneen ihmisruumiin osia – osoittautuivat karhun käpäliksi

Teollisuuden vientiongelmiin vastataan sähköveron alennuksella VM:n budjettiehdotuksessa

Kaksi ulkomaalaista miestä sai suomalaiset henkilötunnukset väärillä nimillä – osallistuivat nettipetoksilla vietyjen rahojen piilottamiseen

Miestä epäillään taposta leirintäalueella Puumalassa – ruumis löytyi viime kesänä

"Meteorologi ei lupaa mitään" – Tauko lähetyksessä voi olla merkki siitä, että meteorologi kertaa kaikille tuttua rimpsua

Myös Marin pitää riskialueille tietoisesti matkustaneiden korvauksia epäoikeudenmukaisina – yksityistä sektoriakin voidaan käyttää testauksen nostamisessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.