Aamun ikävä yllätys: koulun lattialla lainehti vettä

Kalevalan koulun Pohjantien yksikön liikuntasali on tiistain vastaisena yönä sattuneen vesivahingon vuoksi poissa käytöstä ainakin noin pari kuukautta, arvioi Kuopion kaupungin tilakeskuksen asiakkuuspäällikkö Heikki Kekäläinen.

Kekäläisen mukaan vahinkojen suuruus on helposti satatuhatta euroa, kun 800 neliön salista pitää purkaa koko parkettilattia ja kuivattaa sen alapuolella olevat rakenteet sekä rakentaa parketti uudelleen.

- Isosta hommasta on kyse.

Kekäläinen uskoo, että vakuutus korvaa vahingon omavastuun ylimenevältä osalta. Vakuutusyhtiöön on jo oltu yhteydessä.

Vesivahingon aiheutti putkessa olleen venttiilin hajoaminen, minkä johdosta salin lattialle ehti muodostua useiden senttien paksuinen vesikerros. Vahingon huomasi aamulla siivooja, joka hälytti kiinteistöhuollon paikalle. Lemminkäisen kiinteistöpäällikkö kutsui paikalle Pohjois-Savon pelastuslaitoksen poistamaan veden lattialta.

Kekäläisen mukaan vielä ei tarkkaan tiedetä, mistä löydetään korvaavat tilat salin käyttäjille.

- Salilla on niin paljon erilaisia käyttäjiä, että asia vaatii selvittämistä. Ainakin Linnanpellon koulun salia on tarkoitus käyttää. Sekin on mahdollista, että joitakin vuoroja joudutaan peruuttamaan kokonaan, Kekäläinen sanoo.

Salia on käyttänyt muun muassa lentopalloseura Puijo Wolley:n naisten 1-sarjan joukkue. Seuran nettisivujen mukaan sarjakausi käynnistyy 24.9. poikkeuksellisesti Neulamäen koululla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion Pohjantien koululla iso vesivahinko - sali poissa käytöstä pitkään