Aamun ikävä yllätys: koulun lattialla lainehti vettä

Kalevalan koulun Pohjantien yksikön liikuntasali on tiistain vastaisena yönä sattuneen vesivahingon vuoksi poissa käytöstä ainakin noin pari kuukautta, arvioi Kuopion kaupungin tilakeskuksen asiakkuuspäällikkö Heikki Kekäläinen.

Kekäläisen mukaan vahinkojen suuruus on helposti satatuhatta euroa, kun 800 neliön salista pitää purkaa koko parkettilattia ja kuivattaa sen alapuolella olevat rakenteet sekä rakentaa parketti uudelleen.

- Isosta hommasta on kyse.

Kekäläinen uskoo, että vakuutus korvaa vahingon omavastuun ylimenevältä osalta. Vakuutusyhtiöön on jo oltu yhteydessä.

Vesivahingon aiheutti putkessa olleen venttiilin hajoaminen, minkä johdosta salin lattialle ehti muodostua useiden senttien paksuinen vesikerros. Vahingon huomasi aamulla siivooja, joka hälytti kiinteistöhuollon paikalle. Lemminkäisen kiinteistöpäällikkö kutsui paikalle Pohjois-Savon pelastuslaitoksen poistamaan veden lattialta.

Kekäläisen mukaan vielä ei tarkkaan tiedetä, mistä löydetään korvaavat tilat salin käyttäjille.

- Salilla on niin paljon erilaisia käyttäjiä, että asia vaatii selvittämistä. Ainakin Linnanpellon koulun salia on tarkoitus käyttää. Sekin on mahdollista, että joitakin vuoroja joudutaan peruuttamaan kokonaan, Kekäläinen sanoo.

Salia on käyttänyt muun muassa lentopalloseura Puijo Wolley:n naisten 1-sarjan joukkue. Seuran nettisivujen mukaan sarjakausi käynnistyy 24.9. poikkeuksellisesti Neulamäen koululla.

Kuopion Pohjantien koululla iso vesivahinko - sali poissa käytöstä pitkään

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.