Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli pahimmillaan 5000 sähkötöntä taloutta

Pohjois-Karjalan Sähkön sähkönsiirron jakelualueella on ollut tänään pahimmillaan lähes 5000 asiakasta ilman sähköä. Sähköttömien asiakkaiden määrä oli korkeimmillaan puolenpäivän aikaan.

Hieman kello 16:n jälkeen Kaavilla oli noin 200, Tuusniemellä noin 140 ja Heinävedellä noin 300 vikakeskeytystä.

PKS kertoo tiedotteessaan, että lumisateen laannuttua vikojen määrää on saatu pienennettyä nopeammin, vaikka sivuteillä ja maastossa oleva paksu lumikerros vaikeuttaakin liikkumista ja korjaustöitä yhä enemmän. Vikoja on tänään ilmennyt yli kaksi kertaa eilistä enemmän, joten tämän päivän aikana sähköjä ei todennäköisesti saada palautettua aivan kaikille asiakkaille.

PKS:n mukaan tykkylunta vastaan on tällä hetkellä taistelemassa 130 asentajaa, toimihenkilöä ja metsäurakoitsijaa. Vikapaikkoja kartoitetaan päivittäin kahdella helikopterilla. Lisäksi huomenna torstaina saadaan ilmaan myös sahalaitteistolla varustettu erikoiskopteri, jolla pystytään katkomaan johdoille kurkottavia puiden latvoja ja oksia tehokkaasti. Helikopteriavun käyttöä rajoittaa lentokelin lisäksi lyhyt valoisa aika. Tehokas lentoaika rajoittuu pilvisellä säällä noin neljään tuntiin.

Lumisateita on sääennusteen mukaan tulossa vielä hieman lisää keskiviikkona illalla. Sää lämpenee plussan puolelle aikaisintaan viikonloppuna, joten ainakin siihen saakka sähkökatkosten mahdollisuus on suuri eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

PKS muistuttaa, että johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100.

Pohjois-Karjalan Sähkön häiriötietopalvelu löytyy täältä.

Tykkylumi jäätyi puihin ja sähköjohtoihin: tuhannet ilman sähköä Pohjois-Savossa

Uusimmat

Kotimaa

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.