Pohjois-Karjalassa todettiin ensimmäinen maakunnan sisäinen koronavirustartunta – alkuperää ei ole pystytty jäljittämään

Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty enää selkeästi jäljittämään. Aikaisemmin kaikki tartunnat liittyivät matkailuun. Asiasta tiedottaa Siun Sote.

– Tämä tarkoittaa sitä, että myös meidän alueellamme koronavirus leviää väestötasolla. Tartuntojen hidastamiseksi kaikkien on erittäin tärkeää noudattaa valtioneuvoston määräämiä varotoimia, painottaa terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Siun soten alueella Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä oli varmistunut lauantai-iltapäivään 27. maaliskuuta mennessä yhteensä kymmenen koronavirustartuntaa. Näille tartunnoille altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heihin on oltu suoraan yhteydessä.

Pohjois-Savossa on viimeisimpien tietojen mukaan 24 vahvistettua tartuntaa ja koko Suomessa 1200.

Lue myös: Mikä on koronavirustilanne Savossa? Miten kunnat purkavat rajoituksia?
 

Laboratoriovarmistetut tartunnat eivät kerro koko kuvaa koronaviruksen leviämisestä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirukseen sairastunut saattaa tartuttaa muita jo ennen oireiden alkamista. Moni voi sairastaa taudin myös tietämättään, koska valtaosalla sairastuneista oireet ovat lieviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koronavirukseen kuollut ainakin 11 ihmistä Suomessa, tehohoidossa yli 40, vahvistettuja tartuntoja 1 200

Tämä kaikkien tulisi tietää koronasta: Miten suojautua ja suojella muita virukselta, jota oireetonkin voi tartuttaa?