Mies pahoinpiteli naisen nyrkein, potkuin ja raipalla piiskaten

Pohjois-Savon poliisi kuvailee vappuaattoa kohtuullisen vilkkaaksi. Aaton kello 16:n ja vappupäivän kello seitsemän välillä hälytystehtäviä oli noin 190 ympäri maakuntaa.

Rajuimmat tapaukset sattuivat aamuyöllä. Hieman kello neljän jälkeen 54-vuotias mies löi Siilinjärvellä yksityisasunnossa teräaseella yhden kerran 27-vuotiasta miestä selkäpuolelle. Mies sai runsaasti vertavuotavan haavan ja hänet kuljetettiin ambulanssilla KYS:aan.

Vammat eivät kuitenkaan olleet alustavan tiedon mukaan hengenvaarallisia. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.

Kahden aikoihin mies pahoinpiteli naista yksityisasunnossa Kuopion Männistössä nyrkeillä, potkimalla sekä ratsupiiskalla vartaloon ja kasvoihin lyömällä.

17-vuotiasta nuorukaista lyötiin pullolla päähän Valkeisenlammen puistossa Kuopiossa hieman ennen puolta yötä. Hän sai vasempaan ohimoonsa vertavuotavan haavan, joka paikattiin sairaalassa. Nuorukainen ei halunnut kertoa tekijästä minkäänlaisia tuntomerkkejä eikä ollut halukas selvittämään asiaa millään lailla.

Samaan aikaan Haapaniemellä yksityisasunnossa nainen löi nyrkillä ja potki useita kertoja toista naista kasvoihin. Vammoja saanut nainen kuljetettiin ambulanssilla KYS:aan.

Lisäksi Kuopion keskustan ravintoloissa sattui useita pahoinpitelyjä.

Kaiken kaikkiaan hälytyksistä hengen ja terveyden suojaan kohdistui 29 tapausta, omaisuuden suojaan 18, liikenteeseen 44, yksilön suojaan 115. Lisäksi tulipaloja oli kaksi ja erityistehtäviä 25. Kiinniotettuja oli Kuopiossa noin 30.

 

Oma sosiaalityöntekijä puuttui

Vielä iltakymmeneen mennessä suurempia häiriöitä ei ollut Kuopiossa sattunut.

–Valkeisenlammella on varsin paljon nuorisoa. Siellä kuljetaan kaljakassien kanssa ja on haettu nuoremmille juotavaa. Ensi kertaa alkoholin kanssa läträävät oksentelevat ja nuoret miehet yltyvät voimansa tunnossa tapella nahistelemaan, kuvaili kenttäjohtaja Kari Niskanen illan tehtävänkuvia.

Myös rattijuopoista poliisi sai useita ilmoituksia ja muutama saatiin kiinni. Joitakin henkilöitä joutui viettämään yönsä putkassa. Niskanen pahoitteli, että poliisilla ei tänä vappuna muiden juhlapyhien tapaan ollut käytettävissä omaa sosiaalityöntekijää, vaan se joutui toimimaan kaupungin sosiaalipäivystyksen varassa.

–Sosiaalityöntekijä on yliveto kentällä: nuorimmille saadaan järjestettyä kyyti kotiin ja sinne menee myös tieto heti paikalla, partiolla kun on yleensä kiire paikasta toiseen.

Kylmenevä yö sai väen jo valumaan kohti keskustaa iltakymmeneltä.

–Kunnon vesisade olisi ollut meidän toiveissa, naureskeli Niskanen.

Väinölänniemellä oli poliisin mukaan varsin hiljaista, vain muutama auto kierteli siellä.

Aurinko sai juhlijat leppoisiksi Uudellamaalla