Pohjois-Savoon poikkeuslupa suden metsästämiseen - lupaa haettiin neljälle sudelle

Suomen riistakeskus on myöntänyt  poikkeusluvan yhden suden metsästämiseen Pohjois-Savon Varpaisjärven ja Rautavaaran raja-alueelle. Lupa on voimassa 4.2.-21.2. Kyseisellä hakemuksella haettiin lupaa neljän suden metsästämiseen.

Hakemusalueella oli viime viikonloppuna Itä-Suomen poliisilaitoksen myöntämä karkotuslupa pihoissa liikkuneille susille. Suurriistavirka-apuhenkilöt saivat kosketuksen talojen lähellä olleisiin susiin ja karkottivat niitä ajoketjulla ajamalla  ja haulikolla ilmaan ampumalla. Tämän jälkeen susista on tullut uusia havaintoja talojen läheisyydessä.

Myönnettyyn poikkeuslupaan on asetettu ehto, että pyynti on kohdennettava pihassa, koiratarhalla tai tuotantoeläinten pitopaikalla käyneeseen yksilöön katkeamattomalla lumijäljityksellä.

Poikkeuslupa on myönnetty kansanterveyden, yleisen turvallisuuden tai muun erittäin tärkeän yleisen edun kannalta pakottavista syistä, mukaan lukien taloudelliset ja sosiaaliset syyt.

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Savon aluetoimistolle tulleet kolme suden poikkeuslupahakemusta on nyt käsitelty. Suomen riistakeskuksen myöntämillä kahdella aiemmalla poikkeusluvalla on Pohjois-Savossa saatu saaliiksi neljä sutta, kaksi Kaavilla ja kaksi Sonkajärvellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.