Täällä piileksii monta luontohelmeä

Pikkuruinen mustapääkerttu viihtyy hyvin Halmejoen luonnonsuojelualueella Kuopiossa. Halmejoen retkeilyreitti on yksi monista piiloon jääneistä luontoretkikohteista Pohjois-Savossa.

–Kuopiossa Puijon ja Kolmisopen sekä Neulamäen alueet vievät huomiota muilta retkikohteilta, sanoo Kuopion kaupungin ympäristönsuojelusuunnittelija Kalle Ruokolainen.

–Vähän syrjemmässä olevia reittejä ei tiedetä. Kävijät ovat pääasiassa lähialueiden asukkaita, sanoo Metsähallituksen suojelubiologi Maaret Väänänen.

Kuopion Ranta-Toivalassa sijaitseva Halmejoen luontopolku on oivallinen päiväretkikohde. Esimerkiksi Kuopion keskustasta matkaa Halmejoelle kertyy viitisentoista kilometriä.

–Ei todellakaan tarvitse lähteä Lappiin saakka, jos haluaa kokea luontoelämyksiä. Oikeasti luonto löytyy ihan kotiovelta, kun avaa silmänsä, Ruokolainen sanoo.

Tiedot retkipaikoista löytyvät esimerkiksi Pohjois-Savon liiton retkeilykartat -palvelusta tai Metsähallituksen luontoon -sivuilta. Myös Kuopion kaupungilla on omat ympäristösivunsa.

Lue koko juttu perjantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.