Pohjois-Savosta löytyi 69 viritettyä mopoa

Pohjois-Savon poliisin mopovalvontaryhmä kiersi kuukauden ajan ympäri maakuntaa valvomassa mopojen kunnon laillisuutta ja kuljettajien ajotapoja kuten nopeuksia. Poliisit myös puhalluttivat kaikki pysäyttämänsä mopoilijat.

Valvontatempauksessa löytyi 69 viritettyä mopoa. Poliisi on huolissaan takaa-ajoista, joissa mopoilija pyrkii poliisia karkuun.

Yleistä on myös rekisterikilven taittaminen niin, ettei se ole poliisin nähtävissä kaukaa. Se kertoo usein tahallisesta mopon virittelystä.

Sen sijaan mopoilijoiden rattijuopumuksia on tullut tänä vuonna ilmi vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

- Tehovalvonnan idea on puuttua etenkin häiriöitä aiheuttaviin mopoihin. Niistä on tullut poliisille paljon yhteydenottoja, ylikonstaapeli Tommi Miettinen Pohjois-Savon poliisista kertoo.

- Monet mopoista ovat lievästi viritettyjä, mutta huolestuttavaa on, kun joukossa on 70-80 kilometrin tuntinopeutta kulkevia mopoja, joissa on jarrutkin huonossa kunnossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.