Pohjoisesta tulevia junamatkustajia voi odottaa Kuopiossa ikävä yllätys

Pohjoisesta tulevia junamatkustajia voi odottaa Kuopiossa pitkäkin odottelu. Junat on nimittäin korvattu linja-autoilla Kuopion ja Pieksämäen välillä Savon radan remontin takia, eikä kaikkien junien jatkobussit lähde heti junan saavuttua Kuopion asemalle.

Pahin tilanne on pohjoisesta Kuopioon kello 11.13 saapuvilla matkustajilla. Jyväskylään menevään bussiin pääsee kyllä vaihtamaan heti, mutta Pieksämäelle linja-auto lähtee vasta parin tunnin kuluttua.

Muualla kuin Kuopiossa odottaa ei kuitenkaan tarvitse, mikäli matkaa aikoo jatkaa vielä eteenpäin.

–Päivällä on pari junaa, joissa matkustajat joutuvat odottamaan seuraavaa yhteyttä Kuopiossa. Myös pohjoiseen mennessä joutuu odottamaan jonkin aikaa joitakin junia, kertoo liikennepalvelupäällikkö Esko Tirranen.

–Pohjoisesta tullessa linja-autolla ei ehdi ajaa Kuopio-Pieksämäki-väliä samaa vauhtia kuin juna, joten jatkoyhteys siirtyy seuraavaan junaan. Tarkoitus on, että Kuopiosta lähtiessä saa jatkoyhteyden Pieksämäellä suoraan kiinni, Tirranen sanoo.

Helsinkiin matkustavan kannattaakin kulkea Jyväskylän kautta.

Korvaava bussi saattaa lähteä Kuopiosta myös normaalia junayhteyttä aiemmin.

Junavuorot palautuvat normaaleiksi jälleen 13. elokuuta. Junat korvataan siihen asti busseilla joka päivä aamuyhdeksän ja iltaviiden välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.