Pohjoismaiden korkein keittiömestaritunnustus Pielavedelle

Pohjoismaiden Keittiömestareiden Liitto (NKF) on myöntänyt Pielavedellä sijaitsevan Juhlarannan ja Kairest Oy:n yrittäjälle Seppo Ruotsalaiselle Cordon Rouge -mitalin käätyineen.

Cordon Rouge on korkein pohjoismainen huomionosoitus, joka myönnetään ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä.

– Alan piireissä huomionosoitus on hyvin tunnettu ja tätä pitää hiukan sulatella, Ruotsalainen kertoo.

Ruotsalainen on tehnyt ansiokasta työtä muun muassa Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksessa.

– Sanoivat, että olen pelastanut aikoinaan yhdistyksen talouden.

Käädyt myönnettiin NKF:n kokouksessa Tanskassa viikonloppuna. Edellisen kerran Cordon Rouge -käädyt on saatu Suomeen neljä vuotta sitten.

Seppo Ruotsalainen asuu virallisesti Kajaanissa, jossa myös pyörittää pitopalveluyritystä. Hänen sukujuurensa ovat Pielavedellä, jossa hänellä on myös koti.

Yrittäjänä Ruotsalainen aloitti 1980-luvulla Helsingissä, jossa hän oli osakkaana ravintolassa.

Pielavedellä hän on toiminut yrittäjänä jo 25 vuoden ajan. Majoitusta sekä ravintola- ja pitopalvelua tarjoava Juhlaranta toimii Säviän kylässä.

Henkilöstöpalveluyritys Kairest Oy:llä puolestaan on useita eri toimipisteitä. Kairest sai maakunnallisen yrittäjäpalkinnon vuonna 2002.