Pohjoismaiden tarjoilijaoppilaiden ammattitaitokilpailun voitto Savoon

Savon ammatti- ja aikuisopiston Sakkyn joukkue on voittanut Pohjoismaiden kokki- ja tarjoilijaoppilaiden ammattitaitokilpailun tarjoilijakilpailijoiden sarjan. Viikonloppuna Helsingissä järjestettyyn kilpailuun osallistuivat kansallisista SM-esikarsinnoista valitut joukkueet. Muuta kilpailuun osallistuneet maat olivat Norja, Ruotsi, Islanti ja Tanska.

Savon ammatti- ja aikuisopiston joukkueessa kilpailivat Jaana Juutilainen ja Janna Miettinen.

Tarjoilijat kilpailivat muun muassa pöydän kattamisessa, viinien tunnistamisessa, viinien valitsemisessa ja baarityöskentelyssä.

- Tämä on uskomatonta. Muut joukkueet olivat myös todella hyviä, joten emme olleet varmoja edes mitalista, vaikka tiesimme pärjänneemme hyvin monissa tehtävissä, voittajat kommentoivat tiedotteessa.

PM-kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden ammattitaitokilpailuja on järjestetty 1970-luvun lopulta lähtien. Kunkin maan pohjoismainen matkailu- ja ravintola-alan työnantajajärjestö toimii järjestäjänä. Kilpailuilla halutaan tuoda esiin pohjoismaista osaamista ja ammattitaitoa ja nostaa ravintola-alan arvostusta. Kilpailijat ovat joko valmistuvia tai vastavalmistuneita opiskelijoita. Osallistujan yläikäraja on 23 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.