Poika teeskenteli huonovointista – toinen ryösti sijaiskodin auton

Kolme juankoskelaisen sijaiskodin poikaa lähti viime maaliskuussa käymään sijaiskodin autolla kioskiostoksilla Nilsiässä. Autoa kuljetti sijaiskodin lähihoitajana työskentelevä nainen.

Paluumatkalla yksi pojista sanoi tuntevansa itsensä pahoinvointiseksi. Nainen pysäytti auton vähän ennen Lastukosken siltaa. Poika nousi autosta ja toinen lähti saattamaan.

Kohta saattaja tuli takaisin autoon matkustajan puolelta irrotti turvavyön naiselta ja tempaisi tämän käsivarsista hankeen. Samalla huonovointista teeskennellyt poika hyppäsi kuljettajan paikalle ja saattaja matkustajan paikalle.

Joukko lähti ajamaan autolla. Sadan metrin ajon jälkeen kolmas poika laskettiin autosta ulos.

Poliisi tavoitti myöhemmin illalla kaksikon Nurmeksen Savikylästä. Kuljettaja oli alle 15-vuotias ja naiseen kiinni tarttunut 17-vuotias.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi torstaina nyt 18-vuotiaan äänekoskelaisen nuorukaisen viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä. Teko oli tehty nuorena henkilönä.

Oikeus määräsi tuomitun valvontaan yli vuodeksi. Tuomitun on maksettava naiselle 1 300 euroa kipu-, haitta- ja kärsimyskorvauksia.

Alaikäinen kuljettaja ei joutunut rikosoikeudelliseen vastuuseen. Kolmantena kyydissä ollut poika ei tiennyt kaksikon suunnitelmista kaapata auto ja lähteä ajelulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.