Poika unohti lompakon bussiin - kuljettaja etsi lompakon omistajan somen kautta

Kuopiolaisen paikallisliikenteen bussikuskin toiminta sai tänä viikonloppuna suurta kiitosta.

Kuopiolainen 14-vuotias poika unohti eilen lauantaina lompakkonsa Pohjolan Liikenteen linja-autoon. Bussissa matkustaneet lapset olivat löytäneet lompakon ja vieneet sen bussikuskille.
Linja-autoa kuljettanut Sami Mononen päätti lompakon omistajan sosiaalisen median kautta, koska muuten poika olisi saanut lompakkonsa takaisin luultavasti vasta maanantaina.
- Lompakossa oli pankkikortti, jonka perusteella sain selville pojan nimen. En kuitenkaan löytänyt poikaa numeropalvelun tai Facebookin kautta. Lopulta löysin hänet Snapchatista. Kyllä siinä tovi meni ennen kuin omistaja löytyi, Mononen kertaa tapahtumia.
 

Savon Sanomiin tapauksen vuoksi yhteyttä ottanut, lompakkonsa unohtaneen pojan isoäiti oli todella otettu kuljettajan toiminnasta.
- Kun kuljettaja oli ottanut yhteyttä, sovimme hänen kanssaan tapaamisen päätepysäkille. Mitään sen kummempaa tunnistautumista ei tarvittu, koska kuljettaja tunnisti pojan. Palvelu oli moitteetonta, isoäiti kehuu.
Isoäiti kiittää myös hyvin kasvatettuja lapsia, jotka toivat lompakon kuskille.

Mononen kertoo, että nuoret unohtavat silloin tällöin tavaroitaan bussiin. Usein löytötavaroita ei edes haeta takaisin. Asiakkaiden etsiminen sosiaalisen median kautta ei myöskään ole aivan jokapäiväistä.
- Tällä kertaa ajattelin, että olisi kiva, jos poika saisi lompakkonsa takaisin. Ei se minulta kuitenkaan paljoa vaatinut, Mononen sanoo.