Poliisi: Ennakkovaroitukset onnistuivat

Sunnuntain vastainen yö sujui rauhallisesti Pohjois-Savossa. Rikosperusteisia kiinniottoja ei ollut yhtään.

- Juoppojakin Kuopion kokoisessa kaupungissa vain viisi, ja jos otetaan Varkaus ja Iisalmi siihen päälle, ollaan alle kymmenessä. Valvonta ja ennakkovaroitukset onnistuivat, kertoo ylikonstaapeli Heikki Hokkanen Pohjois-Savon poliisilaitokselta.

Iisalmen poliisista tiedotetaan, että poliisi otti sunnuntain vastaisena yönä kiinni kaksi mopojuoppoa. 60-vuotias mies ajeli Iisalmen keskustassa mopolla 1,37 promillen humalassa. Paloisvuorentiellä ajellut 18-vuotias mopoilija puhalsi puolestaan 1,16 promillea. Sunnuntaiaamun puhallusratsiassa Pohjolankadulla jäi kiinni kaksi henkilöä. Molemmat puhalsivat hieman alle yhden promillen lukemat.

Muuallakin pääosin rauhallista

Koulujen päättymistä juhlinut nuoriso työllisti poliisia muualla maassa, mutta vakavilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Poliisia työllistivät pääosin vahingonteot, lievät pahoinpitelyt ja alaikäisten alkoholinkäyttö.

Helsingissä poliisilla oli normaaliin kesäviikonloppuun verrattuna noin sata tehtävää enemmän, mutta törkeiltä rikoksilta vältyttiin. Jyväskylässä nuorisoa oli myös liikenteessä, mutta poliisin arvion mukaan edellisiä vuosia vähemmän.

Oulun poliisin mukaan pääosin torinrantaan ja puistoihin kokoontuneen nuorison alkoholin käyttö oli edellisvuosiin verrattuna maltillista. Turussa, Päijät-Hämeessä ja Keski-Pohjanmaalla viime yö oli normaalia vilkkaampi, mutta pääosin rauhallinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tappelu parkkipaikalla - kaadettiin, lyötiin ja kuristettiin

Poliisin yö on yllätysnuotio, kaljaa ja jupinoita

Tällainen on poliisin työyö kesäviikonloppuna