Poliisi: Ennakkovaroitukset onnistuivat

Sunnuntain vastainen yö sujui rauhallisesti Pohjois-Savossa. Rikosperusteisia kiinniottoja ei ollut yhtään.

- Juoppojakin Kuopion kokoisessa kaupungissa vain viisi, ja jos otetaan Varkaus ja Iisalmi siihen päälle, ollaan alle kymmenessä. Valvonta ja ennakkovaroitukset onnistuivat, kertoo ylikonstaapeli Heikki Hokkanen Pohjois-Savon poliisilaitokselta.

Iisalmen poliisista tiedotetaan, että poliisi otti sunnuntain vastaisena yönä kiinni kaksi mopojuoppoa. 60-vuotias mies ajeli Iisalmen keskustassa mopolla 1,37 promillen humalassa. Paloisvuorentiellä ajellut 18-vuotias mopoilija puhalsi puolestaan 1,16 promillea. Sunnuntaiaamun puhallusratsiassa Pohjolankadulla jäi kiinni kaksi henkilöä. Molemmat puhalsivat hieman alle yhden promillen lukemat.

Muuallakin pääosin rauhallista

Koulujen päättymistä juhlinut nuoriso työllisti poliisia muualla maassa, mutta vakavilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Poliisia työllistivät pääosin vahingonteot, lievät pahoinpitelyt ja alaikäisten alkoholinkäyttö.

Helsingissä poliisilla oli normaaliin kesäviikonloppuun verrattuna noin sata tehtävää enemmän, mutta törkeiltä rikoksilta vältyttiin. Jyväskylässä nuorisoa oli myös liikenteessä, mutta poliisin arvion mukaan edellisiä vuosia vähemmän.

Oulun poliisin mukaan pääosin torinrantaan ja puistoihin kokoontuneen nuorison alkoholin käyttö oli edellisvuosiin verrattuna maltillista. Turussa, Päijät-Hämeessä ja Keski-Pohjanmaalla viime yö oli normaalia vilkkaampi, mutta pääosin rauhallinen.

Tappelu parkkipaikalla - kaadettiin, lyötiin ja kuristettiin

Poliisin yö on yllätysnuotio, kaljaa ja jupinoita

Tällainen on poliisin työyö kesäviikonloppuna

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.