Poliisi: Havaintojen mukaan Espoon turmakone lensi matalla

Espoossa pienlentokoneturmassa kuollut lentäjä oli noin 38-vuotias tamperelaismies, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Pienkone putosi mereen ennen puolta kahtatoista aamupäivällä Haukilahden edustalla Miessaaren selällä. Kone oli lähtenyt liikkeelle Pirkkalan lentokentältä. Merivartioston tietojen mukaan koneessa ei ollut matkustajia.

Poliisi kertoo, että tapahtumapaikalta tehdyn havainnon mukaan kone oli lentänyt matalalla, kun se oli kallistunut ja pudonnut mereen. Lentäjä saatiin ulos koneesta ennen kuin kone upposi, mutta poliisin mukaan hän kuoli elvytyksestä huolimatta.

Onnettomuudella oli paljon silminnäkijöitä, ja hätäkeskus sai onnettomuudesta useita ilmoituksia sekä veneilijöiltä että rannalla olijoilta.

Myös kalliolla lähellä Haukilahden rantaa aamupäivällä istuskellut Katja Multanen sanoo koneen lentäneen ennen onnettomuutta erittäin matalalla ja kierrelleen rantaviivan yllä.

- Kone lensi todella matalalla, enintään 200 metrissä, kierteli ja kaarteli. Pohdin, että uskallanko olla enää rannalla, Multanen kertoo STT:lle.

Hänen mukaansa kone lenteli rantaviivan yllä useita minuutteja, joten ihmiset ehtivät kiinnittää huomiota siihen.

- Sitten se lähti menemään suoraan merelle päin, lensi vähän matkaa ja sen jälkeen meni nokka edellä suoraan veteen.

Pelastustöihin osallistui Rajavartiolaitoksen partioita Helsingin merivartioasemalta, pelastuslaitoksen maa- ja meriyksiköitä, poliisivene, Suomen meripelastusseuran veneyksikkö, Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri ja Finnhems-pelastushelikopteri.

Merivartioston mukaan onnettomuuspaikalle ehti ensimmäisenä huvivene, joka sai estettyä koneen uppoamisen. Sukeltajat saivat myöhemmin irrotettua lentäjän koneesta veden alta.

Putoamisen syytä tutkitaan. Lentokone on nostettu merestä tutkittavaksi. Kone oli malliltaan ultrakevyt kaksipaikkainen kone.

---

Uutista on korjattu klo 14. Helikopteri kuuluu Rajavartiolaitokselle, ei pelastuslaitokselle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sakkaaminen todennäköinen syy pienkoneen putoamiseen