Poliisi Järvenpään ampumisesta: Keskustassa ammuttiin pitkäpiippuisella aseella, poliisi kaipaa vihjeitä verta vuotaneesta miehestä

Itä-Uudenmaan poliisi tarkentaa tietoja lauantaisesta ampumisesta Järvenpään keskustassa. Pajalan alueella ammuttiin poliisin mukaan useamman kuin yhden kerran pitkäpiippuisella aseella lauantaina illalla.

Aiemmin tapausta tutkittiin tapon yrityksenä, mutta nyt nimikkeet ovat lieventyneet törkeän pahoinpitelyn yritykseksi sekä ampuma-aserikokseksi.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä tapahtuneesta ja myös paikalta poistuneesta, mahdollisesti loukkaantuneesta, verta vuotaneesta tummasta miehestä.

Epäiltyä etsitään yhä, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen STT:lle. Tapahtuneessa oli Minkkisen mukaan useita osallisia ja välienselvittelyä käytiin sekä asunnossa että kadulla.

Minkkinen ei ottanut kantaa siihen, onko ampumisen kohteena ollut yksi vai useampia henkilöitä ja onko uhria tai uhreja tavoitettu. Minkkisen mukaan poliisilla on kyllä käsitys teon motiivista, mutta hän ei avaa sitä tässä vaiheessa tutkintaa julkisuuteen. Tilanne on Minkkisen mukana edennyt kohtuullisen nopeasti.

Laukausten äänistä tuli hätäkeskukseen lauantaina useita ilmoituksia.

Kaikki vihjeet ja silminnäkijähavainnot pyydetään ilmoittamaan numeroon 0295 436  442 tai osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Nainen hukkui Saimaan Yöveteen, mökkirannasta uimaan lähteneellä surullinen kohtalo Somerolla

Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.