Poliisi: Jätä puukko pois baariin lähtiessä

Poliisi on huolissaan baariin tai muualle kaupungille illanviettoon lähtevistä nuorista ja nuorista aikuisista, jotka ottavat mukaansa puukon tai veitsen.

Poliisin tietoon tuli pelkästään vappuyönä Kuopiossa kolmekin eri tapausta, jossa nuorella miehellä oli puukko mukana.

Yhdessä tilanteista nuoren miehen epäillään ryöstäneensä kaverinsa aamuyöllä Kauppakadulla. Epäilty uhkasi kaveriaan veitsellä ja sai tältä rahaa. Tekijä poistui paikalta, mutta poliisilla on tiedossa hänen henkilöllisyytensä.

Toinen tapaus sattui, kun kuopiolainen 19-vuotias mies riehui Neulamäen asuinalueella aamukuudelta niin, että paikalle hälytettiin poliisit. Riehuja oli erittäin kovassa humalassa. Poliisit löysivät hänen hallustaan puukon ja pienen vesurin.

Lisäksi aiemmin aamuyöllä Männistössä kuopiolainen 22-vuotias mies rikkoi liikekiinteistöjen ikkunan. Asiaa selviteltäessä poliisit löysivät miehen hallusta puukon.

Molemmat miehet saivat sakot toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

- Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla on rangaistavaa. Rangaistuksena on sakkoa ja esineen menettäminen, ylikonstaapeli Jari Korkalainen Itä-Suomen poliisista kertoo.

- Poliisi suhtautuu teräaseisiin erittäin vakavasti, koska poliisin kokemuksen mukaan teräaseita kuljetetaan mukana väkivaltatilanteisiin varautumista varten.

Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla ei ole sallittua, jos sille ei ole syytä esimerkiksi työn takia.

Ravintolailtoina puukkoa tai veistä ei saa ottaa mukaan. Poliisilla on yksiselitteisesti oikeus takavarikoida esine ja lisäksi myös vielä hävittää se.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jäljitelmäaseista aiheutuu paljon riesaa

Katso lista - Näitä esineitä ei saa olla mukana kaupungilla

Poika uhkasi puukolla muita nuoria

Poliisi takavarikoi puukot ja puntarit

Puukkomies uhitteli myös poliisille