Poliisi: Kokaiinia käytetetään nyt uusilla Bullet-välineillä

Poliisin mukaan kokaiinin käytön yleistyminen tietyissä piireissä näkyy siinä, että nuorilta aikuisilta on löytynyt uusia Bullet-välineitä eli pieniä välineitä, joista kokaiinia vedetään sisään hengittämällä sitä nenään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotsin huumepoliisien yhdistys, jonka mukaan on vanhaa tietoa, että kokaiinia käytetään imemällä sitä nenään esimerkiksi rullatun setelin läpi.

Kokaiinia ei haluta päästää hukkaan eikä toisaalta levittää siitä jäänteitä esimerkiksi asuntoon, joten poliisin mukaan sitä käytetään siksi pienillä muovisilla rasioilla, joissa on imuaukko.

Savon Sanomat kysyi asiaa Suomesta eri poliiseilta, onko vastaavia käyttövälineitä jo Suomessakin. Havaintoja Bulleteista oli vasta yksittäisiä. Suomessa kokaiinin käyttö on vähäisempää kuin Ruotsissa, mutta yleistynyt viime vuosina isoissa kaupungeissa.

Poliisien mukaan kokaiinia käytetään myös imemällä sitä nenään esimerkiksi kännykän näyttöruudun päältä, jotta aineesta ei jäisi jäämiä asuntoon tai muuhun paikkaan, jossa kokaiinia käytetään.

Tosin mitä päihtyneempi henkilö, sitä varmemmin huumejäämiä on pitkin henkilöä ja käyttöpaikkaa riippumatta uusista käyttövälineistä tai -tavoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huumevalikoima laajempi kuin koskaan - kokaiini teki paluun, lisää muuntohuumeita

Uusimmat

Kotimaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle suuri hälytys – kone laskeutui lopulta turvallisesti

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.