Poliisi: Kokaiinia käytetetään nyt uusilla Bullet-välineillä

Poliisin mukaan kokaiinin käytön yleistyminen tietyissä piireissä näkyy siinä, että nuorilta aikuisilta on löytynyt uusia Bullet-välineitä eli pieniä välineitä, joista kokaiinia vedetään sisään hengittämällä sitä nenään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotsin huumepoliisien yhdistys, jonka mukaan on vanhaa tietoa, että kokaiinia käytetään imemällä sitä nenään esimerkiksi rullatun setelin läpi.

Kokaiinia ei haluta päästää hukkaan eikä toisaalta levittää siitä jäänteitä esimerkiksi asuntoon, joten poliisin mukaan sitä käytetään siksi pienillä muovisilla rasioilla, joissa on imuaukko.

Savon Sanomat kysyi asiaa Suomesta eri poliiseilta, onko vastaavia käyttövälineitä jo Suomessakin. Havaintoja Bulleteista oli vasta yksittäisiä. Suomessa kokaiinin käyttö on vähäisempää kuin Ruotsissa, mutta yleistynyt viime vuosina isoissa kaupungeissa.

Poliisien mukaan kokaiinia käytetään myös imemällä sitä nenään esimerkiksi kännykän näyttöruudun päältä, jotta aineesta ei jäisi jäämiä asuntoon tai muuhun paikkaan, jossa kokaiinia käytetään.

Tosin mitä päihtyneempi henkilö, sitä varmemmin huumejäämiä on pitkin henkilöä ja käyttöpaikkaa riippumatta uusista käyttövälineistä tai -tavoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huumevalikoima laajempi kuin koskaan - kokaiini teki paluun, lisää muuntohuumeita