Poliisi: Kokaiinia käytetetään nyt uusilla Bullet-välineillä

Poliisin mukaan kokaiinin käytön yleistyminen tietyissä piireissä näkyy siinä, että nuorilta aikuisilta on löytynyt uusia Bullet-välineitä eli pieniä välineitä, joista kokaiinia vedetään sisään hengittämällä sitä nenään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotsin huumepoliisien yhdistys, jonka mukaan on vanhaa tietoa, että kokaiinia käytetään imemällä sitä nenään esimerkiksi rullatun setelin läpi.

Kokaiinia ei haluta päästää hukkaan eikä toisaalta levittää siitä jäänteitä esimerkiksi asuntoon, joten poliisin mukaan sitä käytetään siksi pienillä muovisilla rasioilla, joissa on imuaukko.

Savon Sanomat kysyi asiaa Suomesta eri poliiseilta, onko vastaavia käyttövälineitä jo Suomessakin. Havaintoja Bulleteista oli vasta yksittäisiä. Suomessa kokaiinin käyttö on vähäisempää kuin Ruotsissa, mutta yleistynyt viime vuosina isoissa kaupungeissa.

Poliisien mukaan kokaiinia käytetään myös imemällä sitä nenään esimerkiksi kännykän näyttöruudun päältä, jotta aineesta ei jäisi jäämiä asuntoon tai muuhun paikkaan, jossa kokaiinia käytetään.

Tosin mitä päihtyneempi henkilö, sitä varmemmin huumejäämiä on pitkin henkilöä ja käyttöpaikkaa riippumatta uusista käyttövälineistä tai -tavoista.

Huumevalikoima laajempi kuin koskaan - kokaiini teki paluun, lisää muuntohuumeita

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.