Poliisi Tornion mielenilmauksesta: 55 ihmistä siirtynyt Ruotsin puolelle

Yhteensä 55 Tornion mielenilmaukseen osallistunutta on siirtynyt Ruotsin puolelle, kertoo Lapin poliisilaitos Twitterissä. Se on saanut tiedon Ruotsin poliisilta.

Torniossa alkoi yhdentoista aikaan turvapaikanhakijoiden mielenilmaus, joka on suunnattu Suomen turvapaikkapolitiikkaa vastaan. Mediassa liikkui etukäteen tietoja, joiden mukaan turvapaikanhakijoita olisi pyrkimässä Ruotsiin. Ruotsin poliisi on ollut rajanylittäjiä vastassa, poliisi kertoi Twitterissä.

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että mielenilmauksen alkuvaiheessa siihen osallistui viitisenkymmentä ihmistä, joista osalla oli matkalaukkuja mukanaan. Lisäksi paikalla on ollut kymmenkunta vastamielenosoittajaa ja kaiken kaikkiaan muutama sata henkeä väkeä, arvioi Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi STT:lle.

 

Mielenilmaus sujunut rauhallisesti - huutelu ei aggressiivista

 

Kelloniemi kertoi aamupäivällä STT:lle mielenilmauksen sujuneen rauhallisesti. Kelloniemen mukaan mielenilmaukseen osallistuvilla kuten myös vastamielenosoittajilla on mukanaan kylttejä ja lappuja. Kumpikin osapuoli on ilmaissut kantaansa myös huutelemalla, muttei aggressiiviseen sävyyn.

Turvapaikanhakijoiden kohtelu nousi jälleen kerran esille eilen, kun poliisi käytti joukkojenhallintajoukkoja ja kaasusumutinta afganistanilaisperheen maastapoiston yhteydessä Jyväskylässä. Salmirannan vastaanottokeskuksen tapahtumat eivät Kelloniemen mukaan vaikuttaneet siihen, miten poliisi varautui Tornion mielenilmaukseen.

– Suunnitelmia se ei oikeastaan muuttanut millään tavalla. Keskustelua se (Jyväskylän tapahtumat) luonnollisesti aiheutti, Kelloniemi sanoo.

Kelloniemen mukaan mielenilmauksen järjestäjä on ilmoittanut poliisille tapahtuman jatkuvan kello 17:ään asti.

Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus Torniossa alkanut rauhallisesti – poliisin mukaan osallistujilla matkalaukkuja muassaan