Poliisi aikoo lakkauttaa viisi pientä poliisiasemaa Itä-Suomesta

Itä-Suomen poliisilaitos aikoo lakkauttaa Siilinjärven, Mäntyharjun, Juvan, Outokummun ja Ilomantsin poliisiasemat. Poliisilaitoksen esitys on mennyt Poliisihallitukselle, joka pyysi syksyn aikana laitoksilta kannanottoja poliisin palveluverkon säilyttämisestä.

Asian ratkaisee aikanaan sisäministeriö muun muassa kuntia kuultuaan.

Itä-Suomessa on tällä hetkellä 17 poliisiasemaa, joista seitsemän Pohjois-Savossa ja viisi Etelä-Savossa. Pohjois-Savoon jäisi poliisiasemat Kuopioon, Iisalmeen, Juankoskelle, Suonenjoelle ja Varkauteen.

Etelä-Savoon poliisiasemat jäisivät Mikkeliin, Pieksämäelle ja Savonlinnaan.

Viisi pientä asemaa lakkautettaisiin osana prosessia, jossa Poliisihallitus on pyytänyt laitoksia etsimään vielä säästöjä ja esittämään, millainen poliisiasemaverkosto poliisilla jatkossa olisi.

- Kyse on poliisilaitoksen antamasta esityksestä, joka on annettu Poliisihallituksen pyynnöstä, Itä-Suomen poliisipäällikkö Taisto Huokko kertoo.

Hän muistuttaa, ettei poliisilaitos päätä asiaa, vaan ministeriö todennäköisesti ensi vuoden puolella.

Itä-Suomen viiden poliisiaseman lakkauttamisesta ei koituisi merkittävää taloudellista säästöä. Esityksen pohjana ovat toiminnalliset syyt eli käytännössä se, että poliisien määrän vähentyessä heitä ei riitä hajautettavaksi monille asemille.

Lakkautettaviksi esitetyillä asemilla on työskennellyt viime aikoina 14-15 työntekijää pääasiassa rikostutkinnassa tai osin myös lupapalveluissa.

Poliisin mukaan palveluasemaverkoston karsimista voidaan korvata osin sähköisellä asioinnilla. Se on käytössä etenkin lupapalveluissa.

Hälytyspartioiden toimintaan asemien lakkauttamiset eivät vaikuta mitenkään, sillä niiden lähtöpaikoiksi on jo aiemmin keskitetty vain isoimmat poliisiasemat.

Itä-Suomen viiden pienen poliisiaseman lakkauttamiset toisivat alentuineina vuokrakustannuksina suoraan laskettuna noin 200 000-300 000 euron säästöt.

Lopulliseen summaan vaikuttaisi kuitenkin se, että esimerkiksi Siilinjärvellä poliisi haluaa säilyttää jonkin työtilan esimerkiksi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen asukkaiden turvapaikkakuulusteluja varten.

Kaikkiaan poliiseja on viime vuosina keskitetty voimakkaasti Etelä-Suomeen ja Varsinais-Suomeen ja vähennetty muualta Suomesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.