Poliisi aloitti 11 vuotta vanhan katoamisen tutkinnan uudelleen - tutkitaan henkirikoksena

Keskusrikospoliisi on ottanut uudelleen tutkintaan vanhan katoamisen, jota ei ole aiemmin saatu selvitettyä. Tapausta tutkintaan henkirikoksena.

Poliisi tutkii Leppävirralla elokuussa 2006 kadonneen leppävirtalaisen autonasentajan Juha Laitisen kohtaloa.

Laitinen nähtiin elokuussa 2006 Leppävirran taajamassa ravintola Virranpojassa, josta hän poistui tuntemattoman miehen kanssa.

Laitinen ja mies olivat liikkeellä tummansinisellä, neliovisella Seat Toledo-henkilöautolla. Laitisen omistama auto oli vuosimallia 1996 ja sen rekisteritunnus on CCA-581. Laitisen seurassa ollut vaalea mies toimi kuskina.

Auto ja Laitinen nähtiin viimeksi sunnuntaina 27. elokuuta 2006 illalla noin kello 19.30.

Poliisi aloitti tutkinnan ensin katoamisen tutkintana, mutta poliisin mukaan tutkinta on muuttunut henkirikostutkinnaksi. Poliisi epäilee, että Laitinen joutui henkirikoksen uhriksi.

Laajat maastoetsinnät

Poliisi teki katoamisen jälkeen useana vuotena laajalti muun muassa maasto- ja vesietsintöjä sekä kuulusteluja Laitisen tuntevien keskuudessa.

Viranomaiset ja vapaaehtoiset etsivät muun muassa läheiset isot avolouhokset läpi löytääkseen Laitisen ja hänen autonsa.

Laitisen löytymiseen johtavasta vihjeestä luvattiin myös huomattava palkkio, joka oli voimassa vuoden 2007.

Laitista, hänen autoaan tai Laitisen seurassa ollutta tuntematonta miestä ei kuitenkaan löydetty. Poliisi on aloittanut tutkinnan uudelleen, sillä poliisi ottaa väliajoin vanhoja selvittämättömiä henkirikosepäilyjä uudelleen tutkintaan.

Muistaako joku valkoisen Mersun?

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä Laitisesta ja hänen seurassaan olleesta miehestä. Lisäksi Laitisen oli havaittu ennen katoamistaan olleen valkoisen Mersun kyydissä.

Poliisi pyytää myös tietoja, kenen auto valkoinen, vuoden 1988 Mercedes Benz oli, missä auto liikkui Leppävirralla ja onko kellään vihjeitä, miten auto liittyi Laitiseen.

Laitinen oli kadotessaan 37-vuotias ja perheellinen. Hän oli 172 senttiä pitkä, hoikka ja hänellä oli ruskeat lyhyet hiukset ja viikset. Hänellä oli kadotessaan musta Blue Cargo -logolla varustettu fleecetakki ja farkut.

Poliisi pyytää kaikki Laitisen henkirikokseen liittyvät vihjeet ja havainnot KRP:lle puhelinnumeroon 0295 485 105 tai lähimmälle poliisilaitokselle. Vihjeitä ja havaintoja voi lähettää myös sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

120 kuntaa haluaa kokeilla vastuuta työllisyyspalveluista – jo ensi keväänä moni työtön asioi TE-toimiston sijaan kunnan kanssa

Neljä suomalaisjohtajaa kuoli lentoturmassa Zimbabwessa vuosi sitten – Tutkinta yhä kesken: "Kaikki päivämäärät tulevat pian vastaan"

Oikeus hylkäsi syytteet lapsen ympärileikkausjutussa – Seura: Isän syytettiin järjestäneen tyttärensä silpominen

Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Rinteen eläkeavaus saa vastakaikua vasemmalta – Pekosen mukaan ministeriössä pohditaan äitien eläkkeitä

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Sotasurmat-sivuston päivityksessä löytyi 1  600 sisällissodan ennestään tuntematonta vainajaa, lähes kaikki uhreista punaisia

Matkahuollon pakettimäärä kasvanut 50 prosentilla: "Asiakkaat eivät uskalla laittaa paketteja Postin kuljetettavaksi"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.