Poliisi aloitti melumittaukset

Poliisi on saanut uudet melumittarit, joiden käyttötapa ja raja-arvot on virallisesti hyväksytty perusteeksi määrätä moottoripyörä tai mopo korjattavaksi, jos sen äänen voimakkuus ylittää sallitun rajan.

Rajat ovat ajoneuvokohtaisia riippuen pyörän käyttönottovuodesta ja tehoista.

Perjantai-iltana Liikkuva poliisi mittasi ääniä Kuopiossa.

Vanha custom-pyörä jyräytti mittariin 102 desibeliä. Se ei ylittänyt sallittua, sillä osalla vanhoista pyöristä raja on korkea: jopa 106 desibeliä.

Sen sijaan uusilla pyörillä rajat ovat huomattavasti matalammat. Kuukauden käytössä olleen Kawasakin tyyppikilvessä raja-arvoksi oli määritelty 96 desibeliä. Pyörä hyrisi 92 desibelin voimakkuudella.

Aiheesta lisää lauantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettineuvottelut alkavat valtiovarainministeri Vanhasen johdolla – kaksipäiväinen käsittely luo pohjan syksyn numerorumballe

Miksi miehen nännit saavat näkyä mutta naisen eivät? – Tissiflashmob nosti esiin naiskehon seksualisoinnin

Suomen eteläosissa ja Etelä-Pohjanmaalla viljakasvustot ovat viikon myöhässä

Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?

Taloyhtiöissä alkaa nyt yhtiökokousten rumba, joka voi muuttua koronalingoksi – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Ensimmäiset koululaiset aloittavat kouluvuotensa tänään, viimeiset ensi maanantaina

Poliisi: Miehen epäillään heittäneen koiran alas parvekkeelta, epäilty löydettiin autosta räjähteen kanssa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtaja löi häntä arvostellutta jäsentä miekalla päähän, koska jäsen oli arvostellut johtamista

Turun terrori-iskun sankarille luetaan syytteet vahingonkorvaushuijauksesta – on myöntänyt yrittäneensä saada oikeudettomia korvauksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.