Poliisi ampui pakenevaa autoa - osui matkustajaan

Poliisin epäillään käyttäneen ampuma-asetta säännösten vastaisesti auton pakkopysäytystilanteessa Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla.

Tapaus sattui viikko sitten maanantain vastaisena yönä, kun Oulun poliisilaitoksella työskentelevät poliisit yrittivät pysäyttää anastetuksi ilmoitetun auton. Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysähtymismerkkiä, vaan lähti pakenemaan ylinopeutta ajaen.

Poliisi yritti pysäyttää auton piikkimatolla. Kuljettaja väisti maton, ja poliisimies yritti pysäyttää auton ampumalla kohti auton takarengasta.

Myöhemmin ilmeni, että autossa takapenkillä ollut vuonna 1989 syntynyt mies oli saanut laukauksesta osuman pakaraansa. Vamma ei ole vakava.

Lapin poliisi on aloittanut tapauksen esitutkinnan. Lapin kihlakunnansyyttäjän mukaan asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena, vaaran aiheuttamisena sekä vammantuottamuksena. Epäiltyinä ovat laukauksen ampunut poliisi sekä hänen partiotoverinsa, joka toimi kenttäjohtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Kaksi viidestä kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä – kolmasosa vastustaa

USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"

Helmikuu päättyykin vasta tänään – karkauspäivää pidettiin pitkään nurinkurisuuden päivänä

PS-Nuoret äänestävät ylimääräisessä kokouksessa jäsenyysehtojen sääntömuutoksesta

Laajat poutasäät loppuvat karkauspäivänä – etelässä ja lännessä saadaan taas lämpöasteita

Moottorikelkkailija kuoli onnettomuudessa Liperissä – kelkka saattoi osua kiveen

Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi

Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon

Indonesialaismediat: Suomalainen nuorimies hukkui uima-altaaseen Balilla

Uusi koronavirus voi huolestuttaa, ja se on ihan luonnollista – asiantuntijalääkäri antaa vinkit rauhoittumiseen: "Konkreettiset asiat usein helpottavat oloa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.