Poliisi ampui taas kaksi hirveä

Poliisi ampui perjantaina kaksi hirveä Kuopion eteläisen moottoritien alueella.

Poliisi joutui jo torstai-iltana lopettamaan yhden hirven Kuopion keskustassa, kun Kuopion rantoja kierrellyt nuori ylivuotinen hirvi tuli Väinölänniemen tyvessä rantaan ja olisi voinut jatkaa matkaansa keskustan kaduille.

Perjantaina poliisi sai useita ilmoituksia vilkasliikenteisten maanteiden tuntumaan tulleista hirvistä. Muun muassa kolme hirveä käyskenteli hirviaitojen sisäpuolella Kuopion Matkuksen-Vehmersalmen liittymän alueella.

Poliisi kävi tarkistamassa tilanteen ja totesi hirvien jytyyttäneen alueen pusikoihin jo oikein polutkin, kun ne olivat jääneet pyörimään moottoritien välittömään tuntumaan.

Vauhkoontuvia villieläimiä on erittäin vaikea, jopa mahdoton ajaa pois riista-aitojen välistä. Kun tämä ei ollut tuolla paikalla mahdollista, poliisi lopetti ampumalla kaksi eläintä.

Poliisi katkaisi liikenteen paikalla sen ajaksi, että eläimet saatiin lopetettua.

Poliisin lopettamien hirvien ruhoista huolehtii paikallinen riistanhoitoyhdistys, joilla on yhteistyösopimus poliisin kanssa. Riistanhoitoyhdistys auttaa poliiseja tarvittaessa villieläintehtävillä ja korvaukseksi avusta saa ruhot joko käytettäväksi tai hävitettäväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hirviä taas tiellä eri puolilla Kuopiota

Poliisi lopetti hirven Kuopiossa

Poliisi: Varo kouhottavia hirviä!

Hirven kanssa kaupungilla? - Toimi näin